Ο φανατικός εθνικιστής πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεβσκι, που δεν διστάζει να δείχνει με κάθε ευκαιρία το σκληρό του πρόσωπο στην Ελλάδα, έχει ένα «μυστικό» που ξέρει να το κρύβει καλά ή προσπαθεί να το ξεχάσει.

Αυτό που αγνοούν οι περισσότεροι Έλληνες είναι, ότι έχει καταγωγή ελληνική και προγόνους που πολέμησαν για την ελευθερία της Ελλάδας. Όπως διαβάζουμε στην wikipedia ο «σκληροπυρηνικός» κ. Νικολά Γκρουέφσκι γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1970 στα Σκόπια. Η καταγωγή του είναι από την Αχλάδα του νομού Φλώρινας της δυτικής Μακεδονίας, που είναι περιφέρεια της Ελλάδας. Η οικογένειά του είχε το επώνυμο Γρούιος. Ο παππούς Νικόλαος Γρούιος (1911 – 1940) πολέμησε ως στρατιώτης του Ελληνικού Στρατού κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, πληγώθηκε στη μάχη και πέθανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Φλώρινας στις 19 Νοεμβρίου 1940.

Το όνομά του είναι χαραγμένο στο ηρώο της Αχλάδας, μαζί με τους χωριανούς που σκοτώθηκαν στους Βαλκανικούς Πολέμους, στη μικρασιατική εκστρατεία και το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. H μητέρα του είναι μογλενιτοβλάχα με στενούς συγγενείς στον Αρχάγγελο νομός Πέλλας. Έγινε Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στις 27 Αυγούστου 2006, μετά τη νίκη του κόμματός του VMRO-DPMNE στις βουλευτικές εκλογές στις 5 Ιουλίου 2006.

Μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1949, η γιαγιά και ο πατέρας του Νίκολα Γκρούεφσκι βρέθηκαν στο έδαφος της σημερινής ΠΓΔΜ.

Αυτός είναι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων που θέλει να αυτοαποκαλείται «Μακεδόνας» και μισεί όσο τίποτα την Ελλάδα, δηλαδή της πατρίδας του.

(newsbeast)