Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Μοσχοβάκης δημοσιεύματα τα οποία φέρουν το νοσοκομείο να έχει αρνηθεί την περίθαλψη σε ετοιμόγεννες  γυναίκες που δεν είχαν τη δυνατότητα να καταβάλουν το αντίτιμο των 950 ευρώ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα περιστατικά σημειώθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Ρέθυμνο, στα οποία και σε εφαρμογή του μέτρου της \”κλειστής ενοποιημένης νοσηλείας\” οι υπηρεσίες αρνήθηκαν να περιθάλψουν εγκυμονούσες, που επρόκειτο να γεννήσουν σε λίγες μέρες, διότι δεν είχαν τη δυνατότητα να καταβάλουν το αντίτιμο που απαιτείτο βάση του κρατικού τιμοκαταλόγου.

Ο κ. Μοσχοβάκης σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr  τόνισε χαρακτηριστικά πως  τα σχετικά δημοσιεύματα δεν έχουν καμία δόση αλήθειας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ασφαλισμένες ετοιμόγεννες, όπως και οι άλλοι ασθενείς δεν πληρώνουν, απολύτως τίποτε. Σε ότι αφορά στους ανασφάλιστους, αυτοί πρέπει να πληρώσουν αλλά \”όταν κάποιος ανασφάλιστος δεν έχει χρήματα του δίνουμε και υπογράφει μια δήλωση αποδοχής χρέους. Πρόκειται για μια διαδικασία που υφίσταται από το 2005. Δεν έχουμε αρνηθεί ποτέ σε κανένα ασθενή περίθαλψη.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook