Make Me Up!

Ο make up artist Μάνος Καββαθάς μας δίνει επαγγελματικές συμβουλές για τη σωστή και χρήση του make up.

Πριν ξεκινήσουμε με την τοποθέτηση make up και το πώς θα επιλέξετε στη σωστή απόχρωση, θα ήθελα να κάνω μια γρήγορη αναφορά στα είδη make up που υπάρχουν βοηθώντας έτσι στο να καταλήξετε ποιο προϊόν είναι το ιδανικό για εσάς. Υπάρχουν τα υγρά make up (προσοχή oil free για μεικτές-λιπαρές επιδερμίδες) που χωρίζονται σε ελαφριάς, μέτριας και υψηλής κάλυψης. Τα make up σε μορφή στικ, προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατότητα κάλυψης και ενδείκνυνται για μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Τέλος στην αγορά θα βρείτε κρεμόπουδρες, compact make up δηλαδή με τελείωμα πούδρας.

• Η λιπαρή επιδερμίδα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάποιες φορές αλλάζει το χρωματικό αποτέλεσμα του make up, οπότε καλό θα ήταν πριν αγοράσετε ένα καινούριο προϊόν, να το έχετε δοκιμάσει.

• Αν δεν έχετε προβλήματα έντονων δυσχρωμιών στο πρόσωπό σας, καλό θα είναι να μη χρησιμοποιείτε πολύ καλύπτικα make up σε καθημερινή βάση.

Αφού λοιπόν έχετε βρει το κατάλληλο προϊόν make up, προχωράμε στην επιλογή του κατάλληλου χρωματικού τύπου.
Το σημείο που δοκιμάζουμε ένα make up είναι πάντα στην περιοχή δεξιά ή αριστερά του σαγονιού, η περιοχή δηλαδή των μασητήρων και στο λαιμό και εννοείτε πάντα σε πρόσωπο καθαρό. Πριν αγοράσετε κάποιο καινούριο make up, τσεκάρετε την απόχρωση του στο φως της ημέρας.

• Ποτέ δε σταματάμε την τοποθέτηση στο πρόσωπο, πάντα κατεβάζουμε και στο λαιμό διαφορετικά θα θυμίζει μάσκα.

• Ακόμα και αν έχετε σαν χρωματική βάση του προσώπου σας το ροζ, επιλέξτε make up που θα είναι ροζ-μπεζ, διαφορετικά το ροζ μόνο του θα δείχνει πολύ επιτηδευμένο επάνω σας.

• Εάν έχετε λευκή επιδερμίδα με ανοιχτά μάτια και μαλλιά, επιλέξτε make up σε αποχρώσεις του φυσικού μπεζ, σωμών – ροζ. Ίδιες αποχρώσεις προτιμήστε και εάν είστε πιο σταράτη ή αν έχετε κόκκινα μαλλιά. Στον ίδιο τύπο επιδερμίδας, αλλά με καστανά μαλλιά και πιο σκουρόχρωμα μάτια, ταιριάζουν οι αποχρώσεις του κίτρινου ή φυσικού μπεζ. (Γενικά, οι σταράτες και μεσογειακές επιδερμίδες λόγω του ήλιου περιέχουν αρκετό κίτρινο χρώμα).

Οπτικά τρίκ για τις  ατέλειες!

• Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου, μπορείτε με πιο σκούρο make up να κάνετε «κοψίματα» στο πρόσωπο σας, οπτικά τρυκ δηλαδή που «σπάνε» τις δυσαναλογίες. Δηλαδή…έχετε μεγάλο κούτελο, μάγουλα ή πηγούνι; Με σκουρόχρωμο make up λοιπόν (ή πούδρα απόχρωσης τερακότας) περάστε στα σημεία που θέλετε να σκιάσετε, δηλαδή να “κρύψετε”. To αντίστροφο ισχύει αν έχετε μικρό κούτελο το οποίο θέλετε να τονίσετε για να τείνει προς το ιδανικό. Με πιο ανοιχτόχρωμο make up – ακόμα και με ιριδίζον, κάνετε την ίδια διαδικασία. Προσοχή όμως, το πιο σκούρο η πιο ανοιχτό χρώμα δεν πρέπει να ξεχωρίζει. Πρέπει να διαβαθμίζετε και να χάνεται…

• Το αγαπημένο σας μπρονζέ make up δε χρειάζεται να το καταχωνιάζετε στο νεσεσέρ σας μέχρι την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν. Μιας και το έχετε αγαπήσει, κάντε μια μίξη με αυτό που χρησιμοποιείτε τώρα. Το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι λαμπερό και πολύ κολακευτικό.

• Το make up σε οποιαδήποτε από τις μορφές του είναι από μόνο του αρκετά λιπαρό. Για αυτό ακριβώς το λόγο, χρειάζεται ένα σταθεροποιητικό. Το υλικό αυτό είναι η πούδρα, που την βρίσκετε είτε σε μορφή loose, σκόνης δηλαδή, ή συμπαγής (compact). Σταθεροποιήστε λοιπόν το κονσίλερ και τη βάση που έχετε δημιουργήσει. Μπορείτε να το κάνετε είτε με το ειδικό πινέλο πούδρας για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα, ή με το powder puff.

• Προσθέστε μια απαλή απόχρωση από μπρονζέ πούδρα σε μύτη, μάγουλα, λαιμό και μέτωπο και χαρίστε λάμψη στο πρόσωπό σας.

 Συμβουλή: αποφύγετε τις υπερβολές. 
Χρησιμοποιήστε μόνο ότι έχετε ανάγκη και μην επηρεάζεστε από φωτογραφίες επωνύμων σε περιοδικά, τηλεόραση και catwalks. Πιστέψτε με, ακόμα και αυτά τα αλαβάστρινα πρόσωπα που βλέπετε εκεί, διαφέρουν πολύ στην καθημερινή τους ζωή. Μην κάνετε υπερβολές όσον αφορά το μακιγιάζ σας προσπαθώντας να μιμηθείτε ένα look μακιγιάζ από σελίδα περιοδικού.
Αγαπήστε αυτό που είστε και επιλέξτε μόνο ότι σας πάει. Η αυτοπεποίθηση και το χαμόγελο είναι το καλύτερο tip ομορφιάς!

(jenny)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook