Ο πρόεδρος του Πακιστάν Άσιφ Άλι Ζαρντάρι υπέστη ήπιο καρδιακό επεισόδιο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε μια κυβερνητική πηγή σήμερα, εντείνοντας τις φήμες πως ο πρόεδρος ενδέχεται να παραιτηθεί.

Η πακιστανική προεδρία όμως ανέφερε ότι εισήχθη σε νοσοκομείο για τακτικές εξετάσεις. Η προεδρία ανέφερε ότι ένα δημοσίευμα σε ειδησεογραφικό ιστότοπο στο Διαδίκτυο, που πυροδότησε τις φήμες, είναι αναληθές.

Οι αγορές παρέμειναν ανεπηρέαστες από τις φήμες αυτές.

«Ο πρόεδρος Άσιφ Άλι Ζαρντάρι βρίσκεται σε ένα νοσοκομείο στο Ντουμπάι για ιατρικές εξετάσεις και τσεκάπ όπως ήταν προγραμματισμένο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Φαρχατουλάχ Μπαμπάρ.

«Τα δημοσιεύματα ορισμένων μέσων ενημέρωσης που κάνουν υποθέσεις για τις δραστηριότητες και τις δεσμεύσεις του προέδρου (… ) αποτελούν εικασίες και αναλήθειες».

Ωστόσο μια πακιστανική πηγή στο Ντουμπάι, που είναι ενήμερη για την κατάσταση της υγείας του Ζαρντάρι, επιβεβαίωσε μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο πρόεδρος υπέστη ένα ήπιο καρδιακό επεισόδιο. «Δύο ημέρες πριν αισθάνθηκε πόνο στο στήθος» και αποφάσισε να πάει στο Ντουμπάι. Πριν από έξι χρόνια ο Ζαρντάρι είχε υποστεί και πάλι ένα ήπιο καρδιακό επεισόδιο και «έκτοτε, παίρνει φάρμακα».

Ένα μέλος του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP) που εδρεύει στο Ντουμπάι, ο Μίαν Μουνίρ Χανς, είπε ότι ο πρόεδρος Ζαρντάρι έφθασε στη χώρα χθες βράδυ. «Πήγε περπατώντας στο αυτοκίνητο που τον περίμενε στο αεροδρόμιο και δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο» στο American Hospital, διευκρίνισε. «Αναπαύεται στο νοσοκομείο τώρα. Μπορεί να παραμείνει σε αυτό δύο ως τρεις ημέρες».

Η κυβέρνηση του Πακιστάν δέχεται όλο και πιο έντονες πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες και ο πρεσβευτής της χώρας στην Ουάσινγκτον παραιτήθηκε έπειτα από τη δημοσιοποίηση ενός «μνημονίου» που ο πρεσβευτής φέρεται ότι παρέδωσε στο Πεντάγωνο και στο οποίο διατυπωνόταν αίτημα για να παρασχεθεί βοήθεια προς τον πακιστανικό στρατό ώστε να καταλάβει πραξικοπηματικά την εξουσία.

Η χώρα έχει περάσει πάνω από τα μισά εκ των συνολικά 64 ετών της ύπαρξής της υπό στρατιωτικά καθεστώτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook