Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά ανάμεσα σε δυνάμεις πιστές στον απερχόμενο πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και ένοπλους αντιπάλους του απερχόμενου καθεστώτος του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ισχυρές εκρήξεις ακούγονταν στις περιφέρειες αλ Χασάμπα και Σούφαν στη βόρεια Σαναά μερικές ώρες αφότου οι επίλεκτοι της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, με επικεφαλής τον γιο του Σάλεχ, αναπτύχθηκαν στην περιοχή, έγινε γνωστό από τον ιστότοπο Mareb Press της αντιπολίτευσης.

Στις μάχες πήραν μέρος στρατεύματα του Σάλεχ και δυνάμεις της Πρώτης Μεραρχίας με επικεφαλής τον διαφωνούντα στρατηγό Άλι Μόχσεν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Βαριά οπλισμένα μέλη φυλών, με επικεφαλής των σεΐχη Σαντίκ αλ-Άχμαρ, ο οποίος υποστηρίζει την αντιπολίτευση, εθεάθησαν να αναπτύσσονται στην αλ Χασάμπα, μετέδωσε το Mareb Press.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα.

Τα βίαια επεισόδια επανελήφθησαν αφού ο Σάλεχ και μερικοί ηγέτες της αντιπολίτευσης υπέγραψαν τον περασμένο μήνα μια συμφωνία μεταβίβαση της εξουσίας με στόχο τον τερματισμό της αναταραχής που διαρκεί ήδη δέκα μήνες στη φτωχή αυτή χώρα της Αραβικής Χερσονήσου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook