Τις απόψεις και εκτιμήσεις όλου του πολιτικού φάσματος της Κύπρου για την πορεία του Κυπριακού άκουσε ο Δημήτρης Δρούτσας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας στη Λευκωσία ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τις προοπτικές της εν εξελίξει διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων προτάσεων που κατατίθενται στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ανέπτυξε τις θέσεις και τους προβληματισμούς του όσον αφορά την παρούσα φάση στο Κυπριακό και την προοπτική των αμέσως επόμενων μηνών.

Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες, αλλά και τις επιδιώξεις της Τουρκίας τους επόμενους μήνες.

Τις ανησυχίες του ΔΗΚΟ για την πορεία των διαπραγματεύσεων εξέφρασε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Κολοκασίδης.

«Βλέπουμε να διαμορφώνεται ένα πλαίσιο αφενός με βάση την πάγια και αναμενόμενη τουρκική αδιαλλαξία, αφετέρου, όμως και από παραχωρήσεις δικές μας», ανέφερε ο κ. Κολοκασίδης και ζήτησε μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στο Κυπριακό.

Ο πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Δρούτσα έμειναν σύμφωνοι ότι χρειάζεται μια στενή συνεργασία και εθνική ομοψυχία Κύπρου-Ελλάδας, ιδιαίτερα σε αυτή «την κρίσιμη περίοδο που συντελούνται γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή μας, για να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα».

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι διατύπωσε το αίτημα για σύγκληση πανεθνικής συνόδου για το Κυπριακό, υπό τους προέδρους Παπούλια και Χριστόφια, με στόχο τη δημιουργία πλαισίου δράσης, το οποίο θα δεσμεύει όλους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook