Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής :

"Με την ολοκλήρωση των εκλογών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στις επιχειρήσεις μέλη μας που συμμετείχαν στις εκλογές και ιδιαίτερα εκείνους που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Με όπλο μας την εμπιστοσύνη τους, όπως εκφράστηκε μέσα από την υποστήριξη και την τεράστια προσέλευσή τους, κάνουμε μια νέα αρχή στο Επιμελητήριο.

Στόχος όλων μας είναι να γίνει το Επιμελητήριο οργανισμός στην διάθεση των μελών του με ανταποδοτικές δράσεις και αξιόπιστες προτάσεις που να θίγουν ζητήματα που απασχολούν όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους.

Οι εκλογές αυτές, δίνουν το μήνυμα ότι ο επιχειρηματικός κόσμος παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, παρά τις αντιξοότητες, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν έχει καταθέσει ακόμα τα όπλα. Δεν έχει χάσει την ελπίδα του και παλεύει χωρίς να παραιτείται. Σε αυτήν την προσπάθεια δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε συμπαραστάτες, ότι θα αντιμετωπίσουμε πλάι του τις μεγάλες προκλήσεις και τις συνεχείς ανατροπές.

Θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση μου για την άρτια από πλευράς οργάνωσης διεξαγωγή των εκλογών. Αξίζουν συγχαρητήρια στους εργαζόμενους του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και στα μέλη της εκλογικής επιτροπής για την προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν την μεγάλη συμμετοχή χωρίς λάθη και καθυστερήσεις.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού «Επιμελητηριακή Ανανέωση», αλλά και τους υποψήφιους των άλλων δυο παρατάξεων για τον χωρίς πόλωση και αντιθέσεις εκλογικό αγώνα, και να τους συγχαρώ όλους για το υψηλό επίπεδο του εκλογικού τους αγώνα. Εύχομαι ότι αυτό το επίπεδο θα συνεχιστεί και κατά τη νέα διοικητική περίοδο, και θα καταλήξει σε μια αγαστή συνεργασία, προσφέροντας ακόμα περισσότερο τον φορέα που υπηρετούμε."