Οι περικοπές των δαπανών στην Παιδεία και η μείωση των κονδυλίων για τις επιτροπές εξακολουθεί να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο γγ της ΟΛΜΕ Θεμιστοκλής Κοτσυφάκης.

Ο ίδιος είπε ότι τα σχολεία πλέον ζητούν από τους Συλλόγους Γονέων να βάλουν το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες και ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση θα λείψουν σημαντικά υλικά, ακόμα και πετρέλαιο, όπως άλλωστε αναφέρεται στα Νέα της Πέμπτης.

Σχετικά με την αποστολή των βιβλίων, ο γενικός γραμματέας είπε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις, ενώ εκτίμησε ότι ούτε τα Χριστούγεννα θα έχει λυθεί οριστικά το θέμα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι λείπουν από τα σχολεία ακόμα και βιβλία για μαθήματα κατεύθυνσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Παιδείας απαντά ότι το πρόβλημα δεν είναι η υποχρηματοδότηση, καθώς το σχετικό κονδύλι για την αγορά καυσίμων από πέρυσι είναι ελαφρώς αυξημένο με βάση τις προτεραιότητες της χώρας ενώ ήδη έχουν αποσταλεί όλες οι δόσεις του, αλλά η διαχείρισή του από τους δήμους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε επιστολή που έστειλε πριν από λίγες ημέρες η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου στον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο τού ζήτησε να επισπεύσει τους διαγωνισμούς για την αγορά πετρελαίου και των λοιπών προμηθειών για τα σχολεία της χώρας και πρότεινε να γίνει μια διευκόλυνση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ειδικά για τις προμήθειες των σχολείων, σε σχέση με τους ελέγχους που προβλέπονται.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών από την πλευρά του απάντησε ότι το πρόβλημα λύνεται τις επόμενες ημέρες μέσω τροπολογίας που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, ενώ έχει επισπευσθεί η συγκρότηση των σχολικών επιτροπών.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook