Έτοιμος να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των Ρώσων για νοθεία στις εκλογές αλλά και την προεκλογική εκστρατεία προκειμένου να «μεταπηδήσει» στη θέση του προέδρου της χώρας εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο κ. Πούτιν χθες «κατέθεσε τα χαρτιά» του προκειμένου να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου 2012, τις οποίες θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι θα κερδίσει. Την ίδια ώρα όμως συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τόσο στη Μόσχα όσο και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας, παρά τα σκληρά μέτρα καταστολής που έχουν επιβληθεί.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθησαν τουλάχιστον 300 άτομα στη Μόσχα και περίπου 250 στην Αγία Πετρούπολη, ενώ στις διαδηλώσεις της Δευτέρας υπήρξαν συλλήψεις 800 ατόμων, κυρίως ηγετικών στελεχών αντικυβερνητικών οργανώσεων.

Η όλη δραστηριότητα προκάλεσε και την επανεμφάνιση στο προσκήνιο του τελευταίου προέδρου της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του ότι η ρωσική ηγεσία θα πρέπει να αποδεχθεί ότι υπήρξε νοθεία και θα προχωρήσει σε πραγματοποίηση νέων εκλογών. «Οι ηγέτες της χώρας πρέπει να παραδεχθούν ότι υπήρξαν πολυπληθείς παρατυπίες και νοθεία και τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του λαού» δήλωσε ζητώντας να ακυρωθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook