Ύποπτο πακέτο βόμβα, που προοριζόταν για τον Γιόζεφ \’Ακερμαν, τον επικεφαλής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, της Deutsche Bank, εντοπίστηκε χθες σε γραφείο της τράπεζας αυτής στη Φρανκφούρτη, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Το πακέτο εντοπίστηκε γύρω στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος) σε γραφείο που διαχειρίζεται την αλληλογραφία, προσέθεσε ο αξιωματούχος αυτός.
Οι πρώτες αναλύσεις που έγιναν από τους ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι το ύποπτο πακέτο περιείχε εκρηκτικά, διευκρίνισε ο ίδιος στο Ρόιτερς.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Μετά τις πληροφορίες που έλαβε για το πακέτο, η αστυνομία της Νέας Υόρκης ενίσχυσε την ασφάλεια γύρω από τα γραφεία της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη και ειδοποίησε επίσης τους διευθυντές ασφάλειας των εταιρειών στην πόλη, προσέθεσε ο αξιωματούχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου των ΗΠΑ.

Ο ίδιος σημείωσε εξάλλου ότι το ύποπτο πακέτο έφερε επίσης διεύθυνση επιστροφής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), τα κεντρικά γραφεία της οποίας βρίσκονται επίσης στην Φρανκφούρτη.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης δήλωσε ότι η γερμανική αστυνομία διερευνά έναν ύποπτο φάκελο που εστάλη χθες στην Deutsche Bank με προορισμό τον Γιόζεφ \’Ακερμαν.

\”Υπάρχει κάποιος φάκελος που έφτασε στην Deutsche Bank και τέθηκε υπό την προσοχή μας\”, προσέθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αλεξάντερ Κίσλινγκ.
Η αστυνομία της Φρανκφούρτης διερευνά ποιος έστειλε το φάκελο και η γερμανική κρατική αστυνομία εξετάζει τον ίδιο το φάκελο, διευκρίνισε ο ίδιος.

Παράλληλα η Deutsche Bank AG επιβεβαίωσε χθες ότι έλαβε έναν ύποπτο φάκελο και τον παρέδωσε στην αστυνομία για να διερευνήσει το περιεχόμενό του.
\”Επιβεβαιώνουμε ότι ένας ύποπτος φάκελος εστάλη στην Deutsche Bank\”, δήλωσε από την Φρανκφούρτη εκπρόσωπος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook