H Hyundai και η Κινέζα συνεργάτιδά της Beijing Automotive, παρουσίασαν στην έκθεση του Guangzhou το πρωτότυπο Shouwang BHCD-1, το οποίο κατασκεύασαν από κοινού.

Tο Shouwang BHCD-1 είναι το πρώτο πρωτότυπο όχημα της εταιρείας Beijing Hyundai Motor Company (BHMC) που ιδρύθηκε από την σύμπραξη των Hyundai και της κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας Beijing Automotive. Η BHMC ιδρύθηκε το 2002 με τη συμμετοχή κατά 50% των δύο εταιρειών από την Κορέα και την Κίνα, ενώ διαθέτει ήδη τρία εργοστάσια στην Κίνα. Το εν λόγω όχημα θα βρίσκεται στην έκθεση Guangzhou της Νότιας Κίνας.

Η εταιρεία, λοιπόν, ίδρυσε την Shouwang, η οποία θα εστιάσει πρωτίστως σε φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα. Το BHCD-1, το οποίο εμφανίζει στενούς δεσμούς συγγένειας με το Hyundai Elantra, αποτελεί ένα υβριδικό όχημα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες. Η μορφή του είναι αρκούντως σπορτίφ και προεξάρχοντα χαρακτηριστικά της αποτελούν η μάσκα, τα φώτα LED και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Κατά τα φαινόμενα, το BHCD-1 αποτελεί τον προπομπό ενός μοντέλου που θα κυκλοφορήσει στην κινέζικη αγορά.

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook