Ο Σαάντι Καντάφι και η οικογένειά του προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στο Μεξικό, αποκάλυψε χθες ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού, Αλεχάντρο Πουαρέ.

\”Στις 6 Σεπτεμβρίου, οι μεξικανικές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν ένα σχέδιο παράνομης εισόδου του Σαάντι Καντάφι και της οικογένειάς του. Η κυβέρνηση έθεσε τέλος σε αυτό το ενδεχόμενο και εξουδετέρωσε ένα διεθνές δίκτυο που υποσχόταν να τους προμηθεύσει πλαστές μεξικανικές ταυτότητες\”, ανέφερε ο Πουαρέ σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της μεξικανικής κυβέρνησης, Aλεχάντρα Σότα , η οποία παρούσα στη συνέντευξη Τύπου, ο Σαάντι Καντάφι \”είναι επί του παρόντος στο Νίγηρα, όπου βρίσκεται υπό κράτηση\”.

Ο Σαάντι Καντάφι, 38 ετών, κατέφυγε στον Νίγηρα τον Αύγουστο, όπου έλαβε άσυλο για \”ανθρωπιστικούς λόγους\” μετά την πτώση της Τρίπολης που έθεσε τέρμα στο αυταρχικό καθεστώς του πατέρα του που διήρκεσε 42 χρόνια.

Ο μεξικανός Υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η ομάδα που διαλύθηκε αποτελείτο από ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων Μεξικανών Καναδών και Δανών. Αυτοί διαχειρίζονταν μεγάλα χρηματικά ποσά με τα οποία έχουν αποκτήσει ιδιοκτησίες στο μεξικανικό έδαφος που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως κρυψώνες, πρόσθεσε.

Βασίζονταν σε ιδιωτικά ενοικιαζόμενα αεροσκάφη για τη μεταφορά της οικογένειας στο κρατίδιο της Ναγιαρίτ στην ακτή του Ειρηνικού, δήλωσε ο Πουαρέ. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η δράση των μυστικών υπηρεσιών κατέδειξε \”την ικανότητα των μεξικανικών αρχών\” να συμβάλουν στην περιφερειακή ασφάλεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι Σαάντι Καντάφι, ένας από τους τρεις γιους του πρώην ηγέτη της Λιβύης, κατεζητείτο από την Ιντερπόλ και ήταν στόχος από τις κυρώσεις του ΟΗΕ, όπως οι απαγορεύσεις ταξιδιού και το πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook