Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στην διάρκεια της νύχτας, στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της υπηρεσίας της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, η οποία είναι αρμόδια για τον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, και η Δασονομία.

Άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, πήδηξαν από την μικρή περίφραξη, και με κλωτσιές διέλυσαν στην κυριολεξία τις πόρτες των γραφείων,ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν χωρίς να πειράξουν τίποτε.

Το περιστατικό διαπίστωσαν το πρωί οι υπάλληλοι του δασαρχείου, οι οποίοι και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία. Άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο και πήραν όλα τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό του ή των δραστών.

Επειδή στα συγκεκριμένα γραφεία φυλάσσονται όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με υποθέσεις που απασχολούν και τη Δικαιοσύνη (λαθροθηρία,λαθρουλοτομία κ.α.) οι υποψίες στρέφονται σε άτομα που ενδεχομένως έχουν άμεση σχέση με περιπτώσεις τέτοιου τύπου.

\"\"

Το γεγονός πως δεν πειράχτηκε το παραμικρό απο το εσωτερικό των γραφείων κάνει φανερό πως κάποιοι ήθελαν να στείλουν \”μήνυμα\” στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Δασών οι οποίοι επιτελούν το καθήκον τους προστατεύοντας το περιβάλλον και το γενικώτερο κοινωνικό συμφέρον.

Υπενθυμίζεται πως  πρόσφατα η Διεύθυνση Δασών Χανίων σε συνεργασία με την αστυνομία, στην διάρκεια μιας μεγάλης επιχείρησης κατάφερε να εντοπίσει και να γίνει ακόμη και σύλληψη για λαθροθηρία Κρητικών αιγάγρων μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς.

\"\"


Πάντως η προισταμένη αρχή της Διεύθυνσης Δασών, που είναι η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, θα πρέπει άμεσα να εξετάσει το θέμα καλύτερης φύλαξης των εγκαταστάσεων του Δασαρχείου, καθώς η υπάρχουσα περίφραξη, σε μιαν περιοχή με ελάχιστη κίνηση στην διάρκεια της νύχτας, μπορεί να χαρακτηριστεί, λίαν επιεικώς, ως γελοία.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook