Ηγεσία στιβαρή και αξιόπιστη που θα εμπνεύσει τους πολίτες και θα αναλάβει το έργο της αποκατάστασης του κύρους της χώρας στο εξωτερικό, ζητεί η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη με άρθρο της στα Νέα αναφορικά με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι «το μέγεθος των προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, το εύρος και το βάθος των αλλαγών που απαιτούνται, καθώς και η ανύπαρκτη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και στο πολιτικό σύστημα προϋποθέτουν ευρείες κοινωνικές συναινέσεις για την υπέρβαση της κρίσης».

«Απαιτούνται συμμαχίες και συνεργασίες, και η Κεντροαριστερά με τις ιδεολογικές ταυτίσεις που παρουσιάζει αποτελεί τον πιο ώριμο και πρόσφορο χώρο για να εγκαινιαστεί η νέα αυτή περίοδος» αναφέρει.

«Η επιστροφή των πολιτών στο ΠΑΣΟΚ θα διασφαλιστεί μόνο εάν αυτό καταφέρει να τους πείσει ότι είναι ένα χρήσιμο κόμμα, που έχει τη βούληση και τη δύναμη να επηρεάσει και να αλλάξει τις αποφάσεις εκείνες που σήμερα έχουν μετατρέψει την καθημερινότητά τους σε εφιάλτη» σημειώνει, τονίζοντας ότι «δεν αναφέρομαι σε παλαιάς κοπής επιχειρήσεις επικοινωνιακής \’επαναπροώθησης\’ του ΠΑΣΟΚ με όρους πολιτικού marketing. Θα ήταν χαμένος κόπος».

Η κ. Αποστολάκη ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου για το πώς διαπραγματεύτηκε την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο αλλά και στο πώς εργάστηκε για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της χώρας.

«Οι αστοχίες, οι καθυστερήσεις, η αμφιθυμία και οι εσωτερικοί καβγάδες είχαν ως συνέπεια οδυνηρές για τους πολίτες αναθεωρήσεις προβλέψεων και αλλεπάλληλα πρόσθετα μέτρα. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς την ανυπαρξία ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού ως αντίδοτου στην τρελή κούρσα της ύφεσης και της παρεπόμενης ανεργίας, έχει ίσως μια μερική απάντηση στο γιατί σήμερα δοκιμάζονται η αντοχή και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας» υπογραμμίζει.

Στο θέμα της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε, μιλώντας στον Βήμα 99,5 και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Όπως είπε, το θέμα της διαδοχής πρέπει να ανοίξει μετά τα τέλη Ιανουαρίου ίσως και στις αρχές Μαρτίου, αφού προτεραιότητα είναι να δοθούν πολιτικές απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που έχουν ανακύψει.

Ως προς τις δημοσκοπήσεις και τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι «πολλά πράγματα θα κριθούν από τώρα και μετά, στην πορεία προς τις εκλογές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook