Για παραπλανητική εικόνα που δίνεται μέσω δημοσιευμάτων σχετικά με τις απαντήσεις του υφυπουργού Τουρισμού και Αθλητισμού Γιώργου Νικητιάδη ως προς τη χρηματοδότηση του Κολυμβητηρίου κάνει λόγο με δήλωσή του στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Κώστας Διαλυνάς.

«Ακούσαμε για επιχορήγηση 70.000 ευρώ αλλά αυτά είναι τα χρήματα που έτσι κι αλλιώς έχουν προϋπολογιστεί για τη μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού. Δεν λύνουν ασφαλώς το πρόβλημα με τις υπέρογκες οφειλές του κολυμβητηρίου, το οποίο παραμένει κλειστό», λέει στο Flashnews.gr ο κ. Διαλυνάς.

Το πρόβλημα παραμένει και αν δεν αποδοθεί η επιχορήγηση που περικόπηκε δεν πρόκειται να ξαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο, λέει ο κ. Διαλυνάς υποστηρίζοντας πως η παρέμβαση του υφυπουργού στη Βουλή μετά τις ερωτήσεις βουλευτών του Ηρακλείου δεν έδωσε χρονικό ορίζοντα ή δείγμα διεξόδου από την κρίση.    

Νικητιάδης: Ζητάμε κι άλλες πιστώσεις αλλά…

Υπενθυμίζεται πως σε απάντηση αναφοράς των βουλευτών Ηρακλείου Μαρίας Σκραφνάκη και Μανώλη Στρατάκη σχετικά με τη λειτουργία του κολυμβητηρίου ο υφυπουργός κ. Νικητιάδης ανέφερε:

 \”Μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Πολιτικής, ο προϋπολογισμός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υπέστη περικοπές ύψους περίπου 50% και συγκεκριμένα στους κωδικούς για τις μεταβιβαστικές πληρωμές, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ροή των εκταμιεύσεων στο 100% των εγκεκριμένων προϋπολογισμών των αθλητικών κέντρων. Ειδικότερα για το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, έχει δρομολογηθεί απόφαση επιχορήγησης 70.000 ευρώ και, ήδη έχουμε υποβάλλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αίτημα εγγραφής νέας πίστωσης στον κωδικό αθλητικών κέντρων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταβολή μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών και άμεσων αναγκών λειτουργίας και αναμένουμε τη σχετική απάντηση\”.

Και περίεργες φήμες για το Στάδιο Ελευθερίας

Ο κ. Διαλυνάς αναφέρει στο Flashnews.gr πως το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας φήμες περί χρήσης του σταδίου Ελευθερίας (Κόρακα) από τα σωματεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου. «Δεν έχει υπάρξει καμία σχετική απόφαση και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε αυτό» αναφέρει ο κ. Διαλυνάς τονίζοντας πως το στάδιο πρέπει να παραμείνει στη διάθεση του κοινού για μαζικό αθλητισμό και για τις προπονήσεις των αθλητών του στίβου.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook