Την τεράστια καταστροφή που προκλήθηκε απο τον πρόσφατο παγετό σε αγροτικές καλλιέργειες Δήμων του Ηρακλείου, διαπίστωσαν οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε.Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της υπηρεσίας \” στις 5 & 6/12/2011 κλιμάκια γεωπόνων της υπηρεσίας μας επισκέφτηκαν αγροτικές περιοχές των Δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών – Αστερουσίων για να εκτιμήσουν την ύπαρξη ή μη ζημιών από τον παγετό που έλαβε χώρα το Σάββατο 3/12/2011 και την Κυριακή 4/12/2011.

Διαπιστώθηκαν εντονότατες ζημιές σε αρκετά Δημοτικά Διαμερίσματα οι οποίες σε κάποιους ελαιώνες φτάνουν μέχρι και το 100% της παραγωγής.

Καλούνται οι παραγωγοί να επισκεφτούν τα ελαιόφυτά τους για να διαπιστώσουν την πιθανή ζημιά που έχουν υποστεί και στη συνέχεια να τα δηλώσουν στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου τους για την εξατομίκευση της ζημιάς τους και στη συνέχεια την αποζημίωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι για την διευκόλυνση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ προβλέπεται να αφήσουν ένα ή δυο δέντρα ως μάρτυρες σε κάθε ελαιώνα και τα οποία δεν θα συγκομιστούν μέχρι την επίσκεψη των εκτιμητών.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook