Με "λουκέτο" κινδυνεύει τόσο το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων, όσο και το Ναυταθλητικό Kέντρο.

Αιτία η υποχρηματοδότηση του καθώς και το γεγονός πως ακόμα και αυτά τα μειωμένα κονδύλια που απαιτούνται για τα στοιχειώδη λειτουργικά του έξοδα δεν έχουν καταβληθεί.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Κέντρου κ. Ιπποκράτης Μανουδάκης ακόμα δεν έχουν σταλεί χρήματα για να πληρωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ , για το πετρέλαιο, για το νερό, για το χλώριο.

Προ του ενδεχομένου να πάψουν να λειτουργούν οι δομές του Ε.Α.Κ η Επιτροπή Διοίκησης που συνεδρίασε χθες αποφάσισε και έστειλε μια επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, η οποία παράλληλα κοινοποιήθηκε και στους φορείς της Περιφέρειας Κρήτης όπως και στο Δήμαρχο Χανίων, με την οποία γίνεται γνωστό πως αν δεν γίνουν άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, όπως τόνισε ο κ. Μανουδάκης "το Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων θα κλείσει. Και όταν κλείσει μια δομή θα κλείσουν και οι υπόλοιπες. Όταν λοιπόν υπάρχουν κλειστές δομές δεν υπάρχουν και λόγος να υφίσταται η Επιτροπή Διοίκησης."

Σε ότι αφορά τις δομές του Ε.Α.Κ επεσήμανε ο κ. Μανουδάκης, "εννοούμε το Εθνικό Στάδιο, το κλειστό γυμναστήριο, την αντισφαίριση Χανίων, το ναυταθλητικό κέντρο στην περιοχή της Νέας Χώρας καθώς και το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη και ανθούσα δομή τη ν οποία με πολύ μεγάλη προσπάθεια προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή"

Το ποσό που χρειάζεται για να συνέχιση να λειτουργεί το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο φθάνει 1.600.000 ευρώ. Αυτός είναι ο προϋπολογισμός του κέντρου μαζί με τα χρέη που άφησε η προηγούμενη διοίκηση που αγγίζουν τα 400.000 ευρώ, σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης λέγοντας πως από το απαραίτητο ποσό, στάλθηκαν στο Ε.Α.Κ από τη Γ.Γ.Α  960.000 ευρώ από τα οποία οι 670.000 αφορούσαν τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Τα υπόλοιπα απαραίτητα για τη λειτουργία του Κέντρου χρήματα δεν έχουν αποσταλεί και το οτι υπάρχουν ακόμα ανοιχτές δομές όπως είπε ο κ. Μανουδάκης οφείλεται στα ίδια έσοδα αλλά και στην ανοχή των προμηθευτών καθώς και στην μεγάλη βοήθεια του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Αν κλείσουν οι δομές του Ε.Α.Κ τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μανουδάκης 3.500 αθλητές θα βρεθούν στο δρόμο.

Σε οτι αφορά τα προβλήματα που μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί εξαιτίας της υποχρηματοδότησης αφορούν κυρίως την 50αρα πισίνα του ναυταθλητικό που δεν λειτουργεί , κάποια έργα  συντήρησης  τα οποία έχουν παγώσει, ενώ κυρίαρχο είναι το χρέος προς τη ΔΕΗ που όπως είπε ο κ. Μανουδάκης,  έχει δείξει μεγάλη ανοχή και γι αυτό το λογο  το κέντρο παραμένει ακόμα ανοιχτό.