«Συγγνώμη, λάθος», απολογήθηκε η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, στο αμερικανικό κανάλι FOX, κατά τη διάρκειά του, έπειτα από… λάθος βίντεο που έπαιξε στον αέρα και αντί για τις διαδηλώσεις στη ρωσική πρωτεύουσα, πρόβαλε αυτές της… Αθήνας.

Το λάθος σόκαρε τη ρωσική πλευρά, μα πολύ περισσότερο ταρακούνησε τους εργαζόμενους και δημοσιογράφους στο FOX, οι οποίοι τα έκαναν... θάλασσα.

Το βίντεο καταγράφει γνωστές πια στους Έλληνες στιγμές, με μολότοφ και μικρής έκτασης φωτιές στο κέντρο της Αθήνας, και πλάνα τηλεφωνικών θαλάμων, αλλά και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Το ρωσικό δίκτυο RT, δικαίως, αν και με μία -άκρως κατανοητή- δόση ειρωνείας, παραδέχεται ότι, με τα πολλά που συμβαίνουν παντού στον κόσμο, αυτόν τον καιρό, ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να μπερδευτεί, βλέποντας τα πλάνα και να αναρωτιέται πού να είναι: στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, όπου καίγεται ο τόπος, κάπου στη Σομαλία ή στο Κονγκό, όπου ο κόσμος πεινάει; Πού;

Όμως, λίγοι σίγουρα γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας, θα ήταν ικανοί να αναγνωρίσουν τις εικόνες. Με βεβαιότητα, θα ήταν Ρώσοι, όσοι, βάζοντας το χέρι τους στη φωτιά, θα έλεγαν ότι αυτό που προβλήθηκε από το FOX δεν είναι η Μόσχα, διότι ο κόσμος εκεί είναι ντυμένος σαν κρεμμύδι, τον Δεκέμβρη.

Η Μόσχα έγινε έξαλλη με το αμερικανικό λάθος και το FOX έδωσε έρεισμα στον Πούτιν να πιστεύει ακόμα πιο βαθιά, ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να στρέψουν τους ψηφοφόρους εναντίον του, παρόλο που κάτι τέτοιο μπορεί να μην ισχύει…