Διπλά άτυχος στάθηκε ένας από τους δεκάδες κλέφτες… μανταρινιών που λεηλατούν τα κτήματα της Αιτωλοακαρνανίας! Έκανε τζάμπα κόπο αφού μάζεψε από τα δέντρα 350 κιλά μανταρίνια, αλλά έφυγε με… άδεια χέρια αφού το αυτοκίνητό του έπαθε βλάβη! Σαν να μην έφταναν αυτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του.

Η κλοπή είχε γίνει μεταξύ 12 και 15 Νοεμβρίου στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, όταν ο 45χρονος Αλβανός πήγε με το αυτοκίνητό του στο κτήμα μιας εταιρείας και έκλεψε τα μανταρίνια. Τα φόρτωσε στο αυτοκίνητο αλλά, όταν πήγε να ξεκινήσει, διαπίστωσε ότι είχε πάθει βλάβη! Έτσι, τα… ξεφόρτωσε πάλι και τα έκρυψε σε ένα αυλάκι κοντά στην περίφραξη του κτήματος με σκοπό να επιστρέψει για να τα πάρει.

Όμως, η κλοπή αποκαλύφθηκε και, κατά την έρευνα των αστυνομικών, βρέθηκαν και τα κλεμμένα μανταρίνια που αποδόθηκαν στο νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας. Πέρασαν αρκετές ημέρες ώσπου να εξακριβωθεί και η ταυτότητα του δράστη, που είχε… σπρώξει το χαλασμένο Ι.Χ. για να μην βρεθεί στον τόπο της κλοπής!

Και δεν φτάνει που το έσπρωξε σε μεγάλη απόσταση, κατασχέθηκε κιόλας ως μέσο τέλεσης κλοπής! Ο ίδιος ο Αλβανός δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Επτά μήνες πέρασαν από την διάρρηξη στο αυτοκίνητο μιας 59χρονης στο Κράθιο Αχαΐας και την κλοπή της τσάντας της με 1.500 ευρώ και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα, αλλά τελικά οι δράστες βρέθηκαν!

Πρόκειται για δυο Έλληνες ηλικίας 33 και 24 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.

 

protothema.gr