Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια …ξαναδιαβάζουν τη Σύνοδο Κορυφής και παίρνουν αφορμή για να γυρίσουν σε κέρδη, καθώς μπορεί να προβληματίζει η άρνηση των Βρετανών να μπουν στη λογική του γαλλογερμανικού άξονα, ωστόσο για τις τράπεζες ηχεί πολύ θετικά η απόφαση για ουσιαστική παύση της διαδικασίας συμμετοχής των ιδιωτών (PSI) σε μελλοντικές αναδιαρθρώσεις χρεών.

Διαβάστε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ για τις σχετικές ανακοινώσεις του προέδρου του Ευρωπαίκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Έτσι, έπειτα από ένα πτωτικό ξεκίνημα, η εικόνα είναι πλέον τελείως διαφορετική, με τα χρηματιστήρια στη Φρανκφούρτη και στο Παρίσι να κερδίζουν 1,75% και 2,39%, αντίστοιχα, με ανάλογη πορεία για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600 και με πιο διστακτικό τον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου, που βρισκόταν στις 17:30 στο +0,82%.

Ανοδική ήταν στο ξεκίνημά της και η πορεία των δεικτών της Γουόλ Στριτ, με τον Nasdaq στο +0,81% και τονDow Jones στο +0,96%.

Θετικά κινούνται και τα συμβόλαια ενόψει της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας στην Wall Street με αναλυτές, όπως ο Ότο Βάσερ από την Resaerch & Asset Management AG που εδρεύει στη Ζυρίχη, να δηλώνουν ότι \”δεν υπάρχει πλέον ανάλογη απογοήτευση στη Σύνοδο, σε σχέση με αυτή που βιώσαμε χτες βράδυ\”.

Ανάλογα, ηρεμεί το μέτωπο των spreads, όπου η τάση στο ιταλικό και στο σισπανικό ήταν έντονα ανοδική το πρωί, ενώ το ευρώ, το οποίο είχε υποχωρήσει κάτω και από τα 1,33 δολάρια, έχει πλέον ξεπεράσει και τα 1,34 δολάρια,

Αντίθετα με τις διεθνείς αγορές, η Αθήνα, αποκομμένη εδώ και καιρό, συμπεριφέρεται καθημερινά λες και βρίσκεται προ της περιόδου των εορτών, όταν μειώνονται οι συναλλαγές.

Σημαντική επίδραση στην σημερινή εικόνα έχει και το γεγονός της ανάγκης κεφαλαιοποίησης για τις ελληνικές τράπεζες ύστερα από την ανακοίνωση της Εba.

Στις 675,80 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, σημειώνοντας απώλειες 0,22%.

Στα 1,82 ευρώ έκλεισε η μετοχή της Εθνικής, χάνοντας 1,62%. Ρευστοποιήσεις για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στη μετοχή της MIG η οποία κατέγραψε απώλειες 10%. Πτώση 2,35% για τα Ελληνικά Πετρέλαια. Άνω του 1% οι απώλειες σε Μότορ Όιλ, Jumbo και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, κέρδη 3,48% για την Ελλάκτωρ, 1,44% άνοδος για την Coca-Cola, 2,6% για την Alpha Bank. Κέρδη 1,07% για τον ΟΠΑΠ και άνοδος 0,50% για την Eurobank.

Στα 25,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook