Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, τρεις από τους οποίους αστυνομικοί και ένας αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών, σκοτώθηκαν σήμερα από τη βομβιστική επίθεση ενός καμικάζι σε τζαμί στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε κυβερνήτης.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μερικά λεπτά μετά το τέλος της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής στο Κάζι Αμπάντ, στην επαρχία Κουνάρ, όπου δραστηριοποιούνται πολύ οι εξεγερμένοι Ταλιμπάν, ανακοίνωσε ο Φαζουλουλάχ Ουαχίντι, ο κυβερνήτης της επαρχίας.

«Ο καμικάζι ανατίναξε τη βόμβα του μέσα στο τζαμί, σκοτώνοντας τον αρχηγό της αστυνομίας της περιοχής, δύο αστυνομικούς και έναν αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και δύο αμάχους», διευκρίνισε ο Ουαχίντι.

Αυτή η νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες έπειτα από δύο σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή συνολικά σε 59 ανθρώπους στην Καμπούλ και τη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στο βορρά. Ο καμικάζι στην Καμπούλ και ένα παγιδευμένο ποδήλατο στη Μαζάρ είχαν στόχο την κοινότητα των σιιτών. Οι Ταλιμπάν είναι σουνίτες και θεωρούν τους σιίτες αιρετικούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook