Η σερβική κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες του Κοσόβου να μην στήνουν οδοφράγματα στο βορρά, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να γίνονται σεβαστά τα συμφέροντα της Σερβίας, δήλωσε ο συντονιστής της για τις σχέσεις με τα ΜΜΕ, Σλόμπονταν Χόμεν.

«Όποιος αποφασίσει να στήσει οδοφράγματα, να εμποδίσει τα κρατικά μας όργανα, ενεργεί ευθέως ενάντια στα συμφέροντα της Σερβίας» τόνισε ο κ. Χόμεν, στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, μία μέρα πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την υποψηφιότητα ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ.

Μία ώρα μετά την έκκληση της σερβικής κυβέρνησης προς τους Σέρβους του Κοσόβου να σταματήσουν να στήνουν οδοφράγματα, η διάβαση Μπρνιακ στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου – Σερβίας αποκλείστηκε και πάλι.

Σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κοσόβου τοποθέτησαν κορμούς δένδρων στον οδικό άξονα Ριμπάριτσα- Ζούμπιν Πότοκ, κοντά στη διάβαση Μπρνιακ με τη Σερβία. Αποκλεισμένη παρέμεινε και η διάβαση Γιάρινιε στο βόρειο Κόσοβο.

Την τοποθέτηση οδοφραγμάτων στην ενδιάμεση ζώνη μεταξύ Σερβίας και διοικητικών διαβάσεων στο βόρειο Κόσοβο οργάνωσαν ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς συμφωνία με τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ανέφεραν εκπρόσωποι του δήμου Λεπόσαβιτς.

Σήμερα το πρωί, Γάλλοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) επιβεβαίωσαν ότι στη διάρκεια της νύχτας απομακρύνθηκαν τα οδοφράγματα μπροστά από τη διάβαση Μπρνιακ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook