Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών διοργανώνει τη 3η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών, που θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι και το επόμενο Σάββατο και σκοπό έχει την οικονομική ενίσχυση των συσσιτίων.

Πριν από ένα χρόνο και μέσα σε ένα κλίμα κρίσης, φτώχειας, ανασφάλειας, αυξανόμενης ανεργίας, βαρβαρότητας και ατομικισμού, το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών προτάσσοντας για άλλη μια φορά την αντίσταση, την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ενός εβδομαδιαίου Κυριακάτικου Συσσιτίου που συμπληρώνει το σημαντικό, καθημερινό και μακροχρόνιο (από το 1963) έργο των Συσσιτίων της Σπλάντζιας.

Τα συσσίτια, τόσο της Σπλάντζιας όσο και του Στεκιού, στηρίζουν έμπρακτα τους άπορους, τους άστεγους, όλους όσους δεν έχουν επίσημη ταυτότητα για την πολιτεία, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας και θρησκείας για 365 μέρες το χρόνο.

Με πολλή εθελοντική δουλειά και στηριζόμενοι αποκλειστικά στις προσφορές του χανιώτικου λαού, προσπαθούμε να καλύψουμε τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για σίτιση, χωρίς να χρηματοδοτούμαστε από κανένα κρατικό ή άλλο φορέα.

Για την έκθεση επιλέχτηκε ο χώρος του Στεκιού διότι εδώ η αλληλεγγύη γίνεται καθημερινά πράξη, εδώ συναντιούνται διαφορετικοί πολιτισμοί και ζυμώνονται διαφορετικές ιδέες, εδώ οργανώνονται δράσεις για την ανάδειξη και την επίλυση προβλημάτων.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν παραχώρησαν δωρεάν τα έργα τους και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώλησή τους και από την ενίσχυση που ο κάθε επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να προσφέρει, θα δοθούν στα συσσίτια (για την αγορά τροφίμων και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων). Για κάθε έργο καθορίστηκε τιμή πώλησης 100€ διότι προτεραιότητα δίνεται από όλους (καλλιτέχνες και διοργανωτές) στο σκοπό. Τα έργα θα κληρωθούν στους ενδιαφερόμενους το Σάββατο 17/12, στις 7:00μμ και οι συμμετοχές για την κλήρωση θα μαζεύονται από 10-16/12 κάθε απόγευμα, κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης (6:00μμ-10:00μμ).

Για άλλη μια φορά απευθυνόμαστε στη χανιώτικη κοινωνία θεωρώντας τη στήριξή της καθοριστική και απαραίτητη για τη συνέχιση των συσσιτίων. Ας συνεισφέρουμε και συμμετέχουμε όλοι και όλες, αποδεικνύοντας ότι έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε το δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης στην πόλη μας.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook