Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσουν την απίστευτη υπόθεση παιδεραστίας που αποκαλύφτηκε στο Ρέθυμνο με θύμα δεκάδες παιδιά και θύτη τον 47χρονο εκπαιδευτικό Ν. Σειραγάκη, τίθεται σε λειτουργία καθημερινά, με πρωτοβουλία του Δήμου.

Στη γραμμή 28310 20799, παιδιά και οι οικογένειές τους που υπέστησαν τις αρρωστημένες ορέξεις του 47χρονου, θα μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες,  με εξειδικευμένους ψυχολόγους.

Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή και τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, αναφέρονται τα εξής:

"Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που επιχειρεί ο Δήμος  Ρεθύμνης και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης για την αποτελεσματική, επιστημονική και ανθρώπινη διαχείριση της πρωτοφανούς  κρίσης από την οποία δοκιμάζεται η κοινωνία μας, ενημερώνουμε τους συμπολίτες που κρίνουν ότι χρειάζονται επιστημονική βοήθεια και υποστήριξη στην αντιμετώπιση του προβλήματός τους, ότι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ: 28310 20799 καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή (ειδικά για κάθε Τετάρτη η υπηρεσία θα είναι στη διάθεση τους μέχρι τις 8 το βράδυ).

Στο συγκεκριμένο τηλέφωνο απαντούν εξειδικευμένοι ψυχολόγοι οι οποίοι, με σεβασμό και εχεμύθεια, θα δίνουν τις δέουσες κατευθύνσεις και οδηγίες ώστε όλοι μαζί, με γνώση, δύναμη, αξιοπρέπεια, ευαισθησία και ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που μας αφορά όλους", καταλήγει η ανακοίνωση.

«Παγώνουν» την ανάκριση στο Ρέθυμνο


Εν τω μεταξύ, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα "Πατρίς" μετατίθεται στο μέλλον, όπως όλα δείχνουν, η έναρξη της ανάκρισης για την πρωτοφανή υπόθεση παιδεραστίας του Ρεθύμνου με μοναδικό γνώμονα την δημιουργία «ασπίδας προστασίας» γύρω από τα παιδιά-θύματα του 47χρονου Νίκου Σειραγάκη.

Νομικοί και αστυνομικοί κύκλοι πιστεύουν ότι όσο τα φώτα της δημοσιότητας είναι ευλόγως στραμμένα στην υπόθεση, δεν μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα οι πρώτες καταθέσεις.

Άλλωστε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση χρειάζεται χρόνο για να μελετήσει το υλικό της ογκώδους δικογραφίας: από τις καταθέσεις των πρώτων παιδιών και των αστυνομικών που συμμετείχαν στις παρακολουθήσεις μέχρι τα πολυσέλιδα αντίγραφα των μηνυμάτων που αντάλλασαν στο Facebook «δάσκαλος» και αθλητές καθώς και τα CD με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες τους.