Την πάγια θέση του ότι οι ισχύουσες φοροαπαλλαγές για τους εύπορους πολίτες των Η.Π.Α. θα πρέπει να τεθούν υπό εξέταση επανέλαβε σε γραπτή του ανακοίνωση την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.

«Οι φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους Αμερικανούς θα πρέπει να επανεξεταστούν. Οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες αφορούν και σε αυτούς και δεν είναι δυνατόν μόνο οι οικονομικά ασθενέστερες ομάδες της αμερικανικής κοινωνίας να σηκώσουν το βάρος του περιορισμού του δημοσίου ελλείμματος», τονίζεται.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών όσον αφορά στον τρόπο περιορισμού των κρατικών δαπανών σε μια προσπάθεια να μειωθεί το αμερικανικό έλλειμμα, το οποίο το καλοκαίρι διογκώθηκε ακόμα περισσότερο, φθάνοντας το Δημόσιο, ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών. Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η μείωση των κρατικών δαπανών θα πρέπει να συνοδευτεί από την αύξηση των φόρων στους πλούσιους, ενώ έχει πει ότι οι διαδηλωτές του κινήματος «Occupy Wall Street» έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται για τις κοινωνικές ανισότητες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook