Τα εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μητέρα, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων κατά την περίοδο των εορτών, ανταποκρινόμενοι στο πνεύμα των ημερών και πάνω απ\’ όλα στον εκπαιδευτικό-κοινωνικό χαρακτήρα που διακρίνει όλες τις δραστηριότητες τους.

Από τις 10 έως τις 22 Δεκεμβρίου, τα παιδιά μέσα από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των εκπαιδευτηρίων, μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων, που έχουν ως βασικό σκοπό να καλλιεργήσουν τα ήθη και τις παραδόσεις των ημερών, σε συνάρτηση με την ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς. Άλλωστε, η περίοδος των εορτών ανήκει στα παιδιά.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, περιλαμβάνει:

Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής για παιδιά 5-12 χρονών. Τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους γλυκές λιχουδιές και τις διακοσμούν με ευφάνταστο τρόπο χριστουγεννιάτικα στολίδια. Εκφράζονται και διασκεδάζουν χρησιμοποιώντας ζύμη gingerbread, καραμέλες, τρούφες, γλάσο σε διάφορα χρώματα, σοκολάτα και μπισκότα. Στο ζεστό και στολισμένο χώρο του Νηπιαγωγείου η κ. Βίλμα Μαυροματάκη και η κ. Αναστασία Δημοτάκη περιμένουν να βοηθήσουν τα παιδιά για ένα γλυκό και μυρωδάτο δημιουργικό ταξίδι. Ώρες εργαστηρίων: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 17.00-19.30, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 10.30-13.00 και 17.00-19.30. Συμμετοχή: 12 €.

Συγκέντρωση μεταχειρισμένων ρούχων, παιχνιδιών και βιβλίων σε καλή κατάσταση για να διατεθούν μέσω του Ερυθρού Σταυρού (Παράρτημα Χανίων) σύμφωνα με τα φιλανθρωπικά προγράμματα που υλοποιεί. Η συγκέντρωση θα γίνεται στα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη μέχρι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Την Αναπαράσταση της Θείας Γέννησης και άλλα ευχάριστα κεφάτα και χορευτικά στιγμιότυπα με τον Άγιο Βασίλη και τα Παιχνίδια του θα παρουσιάσουν οι μικροί μαθητές του Βρεφικού και Παιδικού Σταθμού στη γιορτή που έχουν ετοιμάσει μαζί με τις δασκάλες τους. Στη συνέχεια θα λειτουργήσει Δωροαγορά με Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μεγαλύτερων παιδιών και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Παράλληλα όλους τους περιμένει κέρασμα απ’ τον Μπουφέ με τα Χριστουγεννιάτικα Σπιτικά Γλυκίσματα και αναψυκτικά της κ. Μαριάννας Μαυροματάκη. Η γιορτή των μικρών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 18.00. Είσοδος ελεύθερη.

Έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ζωντανέψουν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού στη δική τους χριστουγεννιάτικη γιορτή με θεατρικούς διαλόγους, μουσική, τραγούδι και χορό. Στη συνέχεια θα λειτουργήσει Λαχειοφόρος Αγορά με Χριστουγεννιάτικα Δώρα που προσφέρουν τα ίδια τα παιδιά και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο Μπουφές με Χριστουγεννιάτικα Σπιτικά Γλυκίσματα και αναψυκτικά θα επαναληφθεί και πάλι για να γλυκάνει τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες. Η γιορτή του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 19.00. Είσοδος ελεύθερη.

Ο Εκκλησιασμός των Μαθητών με τη δυνατότητα να κοινωνήσουν θα γίνει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου το πρωί στον ενοριακό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, οπότε οι μαθητές θα πληροφορηθούν και το σχολείο θα ενισχύσει και τα συσσίτια που η ενορία παρέχει σε άπορους συντοπίτες μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook