Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου  από τις 11 μέχρι τις 4 το απόγευμα, στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων (Παλαιά Εμπορική Σχολή) οδός Κοραή 1, στο πεζόδρομο πλάι στο Στάδιο πραγματοποιείται το δεύτερο ανταλλακτικό παζάρι των Χανίων.

Μέσα από αυτό, αναδεικνύεται η αλληλεγγύη και γίνεται ενημέρωση του κοινού για τις προσπάθειες που καταβάλουν τα μέλη του δικτύου να προσφέρουν άµεση και αποτελεσματική βοήθεια σε όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και έχουν ανάγκη από συμπαράσταση και υποστήριξη.

Η συμμετοχή και η παρουσία των Χανιωτών πολιτών επιβεβαιώνει την ευαισθητοποίηση σημαντικού αριθμού ανθρώπων απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την καθημερινή επιβίωση αλλά και τη διάθεση συμμετοχής τους στις δράσεις του δικτύου.

Επίσης θα συμμετέχουν και εθελοντές από το γραφείο των «Γιατρών του Κόσμου» στα Χανιά, που θα συλλέγουν φάρμακα που έχουμε και δεν χρειαζόμαστε για να καλύψουν τις καθημερινά διογκούμενες ανάγκες του πολυιατρείου τους.

Στο παζάρι συμμετέχουν μέλη του δικτύου με προϊόντα διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, αντικείμενα και άλλα είδη προς ανταλλαγή, αλλά και άνθρωποι, μη μέλη του δικτύου, με την προϋπόθεση να φέρουν οτιδήποτε που δεν χρειάζονται για ανταλλαγή και να πάρουν ότι άλλο έχουν ανάγκη.

Τα μέλη μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με το σύστημα των Μονάδων του δικτύου ή και ελεύθερα (χωρίς μονάδες) αρκεί να συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Τέλος η ανακοίνωση του δικτύου ανταλλαγών Χανίων αναφέρει:

\”Ελάτε να περάσουμε 5 ώρες μαζί γνωρίζοντας τον νέο τρόπο εναλλακτικού εμπορίου, να γνωριστούμε μεταξύ μας, και εκτός από ανταλλαγές σε προϊόντα, ιδέες και απόψεις να έρθουμε πιο κοντά!

Θα υπάρχει και χώρος για την απασχόληση των παιδιών από μέλη παιδαγωγούς που θα απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά κατά την διάρκεια του παζαριού!

Ένας νέος τρόπος επιβίωσης γεννιέται και μια καινούρια φιλοσοφία για την κατανάλωση ξεκινάει!!!!

Κανένας δεν μπορεί να γίνει πλουσιότερος ή φτωχότερος μέσα στο δίκτυο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www.diktyoantallagonxanion.gr\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook