Συναρπαστικά παιχνίδια με πολλά γκολ περιελάμβανε η πρώτη… δόση της 4ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΧ στον όμιλο τίτλου.

Στην κορυφή παρέμεινε ο Ακρίτας που σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι κέρδισε 5-3 τον Κρητικό Αστέρα αν και τα… χρειάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι… συνήθεις ύποπτοι Λιονάκης και Αλουσάι βρήκαν το δρόμο προς τα δίκτυα ξανά στο 30’ και στο 37’ αντίστοιχα, ενώ ενδιάμεσα ο Ορφανός είχε σημειώσει το 2-0.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν με πέναλτι του Κοκολαντωνάκη (46’) και του γκολ του Ασημακόπουλου (57’) σε 3-2, για να σκοράρει ξανά ο Αλουσάι στο 60’.

Ο Κρ. Αστέρας μείωσε ξανά στο ένα γκολ με νέο πέναλτι από τον Κοκολαντωνάκη στο 85’, για να «σφραγίσει» τελικά την 4η νίκη της αποκορωνιώτικης ομάδας ο Λιονάκης με το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι και 17ο συνολικά στο πρωτάθλημα στο 87’.

Στη Σούδα τα Περιβόλια πήγαν να επαναλάβουν τη νίκη της α’ φάσης επί του Άρη, αφού προηγήθηκαν με 2-0 με γκολ δύο πρώην… Αρηανών, του Στρατουδάκη στο 5’ και του Κλωθάκη στο 55’, αλλά οι γηπεδούχοι με τη μεγάλη βοήθεια από τον πάγκο, παρά την αποβολή του προπονητή Βασίλη Κούτα, πήραν το «τρίποντο» με 3-2.

Ο αρχηγός του Άρη, Βλαχάκης, με δύο ασύλληπτες μπαλιές έδωσε την ευκαιρία στους Κ. Τσίτα (80’) και Ιππέκη (85’) να «χριστούν» σκόρερ, ενώ ο Σκαλέρης, που ήταν αρχηγός της ομάδας μέχρι να τραυματιστεί και που μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι, με σουτ στο 90’ έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Στο Ναύσταθμο Ασπίδα και ΔΑΑΟΧ πρόσφεραν ένα σπουδαίο παιχνίδι με πολλές ανατροπές, αλλά στο τέλος έμειναν και οι δύο να έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Μπερτάκη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 10’ με τον Κοτζαμάνογλου, για να «γυρίσει» το ματς το συγκρότημα του Δημήτρη Καφούση με τα γκολ των Σακουάλου (38’) και Κοπάτσι (50’).

Η Ασπίδα πήρε όμως ξανά προβάδισμα με τους Βαζούρα (65’) και Βασιλείου (68\’) με 3-2, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με εννέα παίκτες λόγω της απευθείας κόκκινης στο Σακουάλο (66’) και της 2ης κίτρινης του Ράπτη (75’).

Παρόλα αυτά ισοφάρισαν στο 80’ με τον Κοπάτσι και πήραν το απίστευτο «διπλό» στο 93’ με το γκολ-πέναλτι του Δοξάκη, με την παράβαση να κερδίζει ο Κοπάτσι και να αμφισβητείται έντονα η απόφαση του ρέφερι από την ομάδα του Ναυστάθμου.

Στη φάση αυτή αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία ο Γεραμάνης.

Την πρώτη του νίκη στην τελική φάση πανηγύρισε ο Ίκαρος Μουρνιών, επικρατώντας στην κοινή τους έδρα του Ηρακλή Νεροκούρου με 3-0.

Δύο γκολ σημείωσε ο Χριστόπουλος (55’ και 80’) και ένα ο Δασκαλάκης (73’).

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook