Στα τελευταία στάδια προετοιμασίας βρίσκεται το σχέδιο νόμου για τον Αθλητισμό, το οποίο θα περιλαμβάνει διατάξεις για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, για το αντι-ντόπινγκ, αλλά και για τον εθνικό σχεδιασμό για τον αθλητισμό, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας έχει εκδηλώσει κατ\’ επανάληψη ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ, υποδεχόμενος τον κ. Νικητιάδη, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη \”οι φίλαθλοι να μάθουν να είναι φίλαθλοι\”. Πρόσθεσε δε ότι \”οι φίλαθλοι θα πρέπει να βάλουν τη δική τους πλάτη για να αποκλείσουμε τη βία από τον αθλητισμό, διότι είναι κάτι που δεν τιμά την Ελλάδα\” και, αναφερόμενος στην πολιτική που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες κατά το παρελθόν, σημείωσε: \”Δεν δέχομαι μία Θάτσερ να έχει επιβάλει το νόμο με τον τρόπο που τον επέβαλε\”.

Από την πλευρά του ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι υπάρχει καλή διάθεση και από τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομάδων, αλλά και από την ΕΠΟ. \”Υπάρχει καλή διάθεση και όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι άλλωστε μια μικρή μειοψηφία, δύο με τρεις χιλιάδες άνθρωποι, αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook