Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο Σεμινάριο που διοργάνωσε το ΤΕΕ/ΤΑΚ για τους Μηχανικούς – μέλη του, στο Ηράκλειο και στο Λασίθι, για τις δηλώσεις των αυθαιρέτων, με θέμα: «Ζητήματα του Νόμου 4014/2011 – Μέρος Β’ - Ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου».

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα, με συμμετοχή περισσότερων από 100 μηχανικών και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στο Ηράκλειο στην αίθουσα «Καστελάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 200 μηχανικούς, ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και στελέχη της Πολεοδομίας Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το Σεμινάριο μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming) και εκατοντάδες μηχανικοί είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά και να θέτουν τα ερωτήματα τους.

Εισηγητές του διήμερου Ενημερωτικού Σεμιναρίου ήταν ο Κων/νος Καρατσώλης, Δικηγόρος, Νομικός Συνεργάτης ΤΕΕ, ο οποίος έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με νομικά θέματα, και ο Κων/νος Χαμηλοθώρης, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός, στέλεχος ΤΕΕ/ΤΑΚ, ο οποίος διευκρίνισε τεχνικά θέματα.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, δήλωσε πως τα χρονικά περιθώρια που έχουν δοθεί από το Υπουργείο, προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να υπαχθούν στις διατάξεις του Νόμου περί αυθαιρέτων, σύμφωνα με την σημερινή εικόνα, δεν επαρκούν και θα πρέπει να δοθεί νέα παράταση, καθώς επίσης πως επιβάλλεται να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις γύρω από τα ζητήματα που προκύπτουν, τόσο από νομικής, όσο και από τεχνικής φύσεως.

Επισήμανε επίσης, πως το ΤΕΕ/ΤΑΚ θα συνεχίσει αδιάκοπα την ενημέρωση των μηχανικών, με μοναδικό σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς το ζήτημα των αυθαιρέτων είναι εξαιρετικά σημαντικό ιδιαίτερα για την Ανατολική Κρήτη.