Από μικρό παιδί έμαθε τι σημαίνει business δίπλα στον πατέρα του, ο οποίος εκείνη την εποχή διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη επιχείρηση εμπορίας ζαχαρωδών. Όμως παράλληλα έμαθε ότι βασικότερος παράγοντας επιτυχίας είναι ο άνθρωπος, είτε εργοδότης είτε εργαζόμενος.

Ο Δημήτρης Δαμιανίδης, ο άνθρωπος πίσω από το «Λάδι και Ρίγανη» μεγαλώνοντας βούτηξε στα βαθιά νερά της εστίασης. Και τώρα ανοίγει τα φτερά της επιχείρησής του στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από το «Olive Oil & Oregano» το οποίο άνοιξε στο Λονδίνο.

Τη δεκαετία του ’80 έκανε τα πρώτα βήματά του: «Ηταν η δεκαετία που δούλευα, έκανα σπουδές (σ.σ.: είναι κάτοχος MBA του Kingston University και Diploma Marketing & Management του Loyola University) και ξεκίνησα την οικογένειά μου» λέει στην «Espresso της Κυριακής».

Από το 1992 έως το 2000 οργάνωσε και ανέπτυξε το τμήμα HORECA της Βόρειας Ελλάδας, και παράλληλα διαχειρίστηκε το τμήμα Trade Marketing για τη Βόρεια Ελλάδα. Σε συνεργασία με το HEINEKEN University ήταν ένας από τους κύριους συντελεστές στον σχεδιασμό και στη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος «Learning to charge», το οποίο αποτελούσε μέρος του project «Vision» του Ζυθοποιείου της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, ως κύριος μέτοχος της Patafritas ΑΕ, μητρικής εταιρείας του «Λάδι και Ρίγανη», ανοίγει το πρώτο του μαγαζί στο Λονδίνο εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Ετσι οι επισκέπτες των Αγώνων θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το greek souvlaki, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα. Και φυσικά δεν πήγε για λίγο, πήγε για να μείνει. Και απ’ ό,τι δείχνουν τα δεδομένα, θα μείνει για τα καλά.