Το νικηφόρο σερί των τριών αγώνων αλλά και το αήττητο των πέντε προηγούμενων αγωνιστικών έλαβε τέλος την Κυριακή για τον Ασπρόπυργο ο οποίος ηττήθηκε από την Χερσόνησο. Έτσι το όνειρο της τριάδας απομακρύνεται για τους κυανόλευκους οι οποίοι έμειναν στους 26 πόντους και απέχουν εννέα από την είσοδο στις θέσεις των πλέϊ-οφ.

Εξέλιξη αν μη τι άλλο ευχάριστη για τον Πλατανιά ο οποίος είναι ο επόμενος αντίπαλος της Αθηναϊκής ομάδας. Το ματς μοιάζει πλέον να έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον αφού το κίνητρο του Ασπρόπυργου μειώθηκε κάτι που είναι προς το συμφέρων του Πλατανιά ο οποίος καίγεται για τη νίκη, ώστε να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και ίσως υπό προϋποθέσεις να ανέβει και πρώτος.

Ο προπονητής του Ασπρόπυργου Ζόραν Γέφτοβιτς αναφορικά με το ματς στη Χερσόνησο στάθηκε με δηλώσεις του στα ατομικά λάθη των παικτών του: «Κάναμε πολλά ατομικά λάθη, που δεν χρειάζονταν. Κοιτάζουμε τη συνέχεια, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Στα αγωνιστικά του επόμενου αντιπάλου του Πλατανιά, επιστρέφει ο Νικήτας Τουρνάς, που εξέτισε τη τιμωρία του, ενώ από την άλλη εκτός θα μείνει ο Τσούπρος που τη Τρίτη υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα καθώς τραυματίστηκε στο δικέφαλο κόντρα στη Χερσόνησο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φέρεται να έχει υποστεί θλάση.