Λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων είναι αρκετές για να προσθέσουν μια ολιστική περιποίηση στην καθημερινή ρουτίνα του μπάνιου σου, βοηθώντας στην επίτευξη της χαλάρωσης του σώματος και πνεύματος σου!

Στο μπάνιο

Αρκούν 3-8 σταγόνες σε ζεστό νερό

Γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό και πρόσθεσε 3-8 σταγόνες αιθέριων ελαίων. Ανακάτεψε καλά το νερό για να διαλυθούν. Εάν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, είναι καλύτερα να τα διαλύσεις σε έλαιο αμυγδάλου ή jojoba. Μείνε στην μπανιέρα για τουλάχιστον 10 λεπτά χαλαρώνοντας και εισπνέοντας βαθιά.

– Για ένα τονωτικό και αναζωογονητικό πρωινό μπάνιο: ρίξε στο νερό 3 σταγόνες δεντρολίβανο, 2 σταγόνες λεμόνι, 2 σταγόνες περγαμόντο.

– Για να χαλαρώσεις από τις εντάσεις και το καθημερινό στρες: ρίξε 4 σταγόνες νερολί, 3 σταγόνες λεβάντα, 2 σταγόνες μαντζουράνα.

– Για να μειώσεις την κυτταρίτιδα: ρίξε3 σταγόνες αγριοκυπάρισσο, 2 σταγόνες γκρέιπφρουτ και 2 σταγόνες γεράνι.

Στο ντους

Αρκεί 1 σταγόνα σε βρεγμένο σφουγγάρι

Είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να απολαύσει κανείς τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Πρώτα πλύσου όπως συνήθως. Στο τέλος ρίξε1 σταγόνα αιθέριο έλαιο σε υγρό σφουγγάρι και πέρασέ το σε όλο το σώμα.

– Για να ξυπνήσεις τις αισθήσεις σου: ρίξε 1 σταγόνα αγριοκυπάρισσο ή κέδρο.

– Για βαθιά χαλάρωση μετά την άσκηση: ρίξε1 σταγόνα ευκάλυπτο ή tea tree.

Στη σάουνα

Αρκούν 2-4 σταγόνες σε 500 ml νερό

Πρόσθεσε το αιθέριο έλαιο στο νερό που θα τοποθετηθεί στις πέτρες της σάουνας και ανακάτεψε καλά. Έπειτα ρίξε το νερό στις πέτρες της σάουνας όπως συνήθως. Ιδανικά έλαια είναι ο ευκάλυπτος, το λεμόνι, το δεντρολίβανο και η λεβάντα.

Πηγή: shape

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook