Αισιόδοξος ότι η Γερμανία και όσες άλλες χώρες αντιδρούν, θα πεισθούν τελικά ότι η έκδοση ευρωομολόγου αποτελεί χρήσιμο μέσο αντιμετώπισης των προβλημάτων χρέους της ευρωζώνης, εμφανίστηκε ο Μάριο Μόντι.

«Πιστεύω ότι έχουμε αρκετά επιχειρήματα για να να πείσουμε τους Γερμανούς», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Euronews.

Η Γερμανία, είπε, θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι καλύτερο να προχωρήσει στην από κοινού έκδοση ευρωομολόγων ως μία «σκόπιμη και συνειδητή πράξη» παρά εκ των υστέρων και ως ένα βαθμό εξαναγκαζόμενη, να αγοράζει, μέσω ΕΚΤ, ομόλογα χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο κ. Μόντι εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν συμφώνησαν σε αύξηση των κονδυλίων του EFSF άνω των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της Συνόδου, «πολύ καλό αλλά όχι ιδανικό» και επέκρινε τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέϊβιντ Κάμερον, για την άρνησή του να προσυπογράψει τη νέα συνθήκη με τους αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες:

«Εάν η Βρετανία δεν είχε, κατά περιφρονητικό τρόπο, αποκλείσει τον εαυτό της θα ήταν μια Βρετανία που θα υπελογίζετο περισσότερο, μια Βρετανία με ισχυρότερη επιρροή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook