Tην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση έργων και δράσεων σε περιοχές Natura ή εθνικές προστατευόμενες περιοχές, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ειδικότερα θα χρηματοδοτηθούν δράσεις και έργα που αφορούν την προστασία, διαχείριση, πρόληψη, ανάδειξη και αξιοποίηση των επιλεγμένων προστατευόμενων περιοχών καθώς επίσης και δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε τοπικό επίπεδο.

Η πρόσκληση αναφέρεται στην υποβολή προτάσεων για παρεμβάσεις σε προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 ή εθνικώς προστατευόμενες περιοχές, ή κηρυγμένες περιοχές ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος, οι οποίες δεν υπόκεινται σε διαχείριση από φορέα διαχείρισης ή άλλο οργανωτικό σχήμα διαχείρισης. Η πρόσκληση απευθύνεται στο Yπουργείο Περιβάλλοντος, Eνέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, στην Περιφέρεια και στους δήμους της Κρήτης. Το πρόγραμμα θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε και δεύτερη πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων που αφορούν την επέκταση και συμπλήρωση του δικτύου των υποδομών και υπηρεσιών για την υποστήριξη και προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού (άτομα με αναπηρίες, ειδικές ομάδες κ.ά.). Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook