Την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής προκαλεί διάταξη που έχει ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τη σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας και προβλέπει αλλαγές στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αστυνομικών.

Πρόκειται για διάταξη, σύμφωνα με την οποία επαναπροσδιορίζεται το καθεστώς ίδρυσης των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. ανά αστυνομική διεύθυνση και όχι ανά νομό, όπως ισχύει σήμερα.

Κατά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Ιωάννης Μακρής εμφανίστηκε σύμφωνος με το νομοσχέδιο, πλην της συγκεκριμένης διάταξης.

Ο ίδιος μίλησε για ρύθμιση που ετέθη εκτός διαδικασίας διαβούλευσης και συνιστά «μεθόδευση και ωμή παράβαση στα συνδικαλιστικά δρώμενα», ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε, ότι η Ένωση θα προσβάλει τη διάταξη ως αντισυνταγματική.

Ο κ. Μακρής υποστήριξε ότι επιδιώκεται η πολυδιάσπαση της μεγαλύτερης πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής ένωσης της χώρας, με 16.000 μέλη, με δυνατότητα δημιουργίας ίσως και πλέον των 45 πρωτοβάθμιων σωματείων.

Τη θέση αυτή ενστερνίζονται και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όταν κατά τη συζήτηση επί της αρχής έκαναν λόγο για προσπάθεια ελέγχου της Ένωσης Αττικής.

Την άποψη αυτή διέψευσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, επικαλούμενος την αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση των αστυνομικών.

Με τον κ. Μακρή διαφώνησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, που σημείωσε ότι η μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση ήταν πάγιο και διαχρονικό αίτημα της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών.

Κατά την άποψή του, η επίμαχη διάταξη δεν αναφέρει πουθενά διάλυση σωματείων, άρα δεν είναι αντισυνταγματική, ενώ προέβλεψε ότι δεν θα δημιουργηθούν περισσότερες από πέντε πρωτοβάθμια σωματεία στο λεκανοπέδιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook