ΣΤΟΠ στο καταστροφικό έργο της τρόικα. Η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν σήμερα οφείλει να θέσει μία ζωτικής σημασίας “κόκκινη” γραμμή. Την απόρριψη κάθε μέτρου υφεσιακού χαρακτήρα.

Αν η τρόικα επιμένει σε μέτρα που εντείνουν την ύφεση και την παραμονή της χώρας στο υφεσιακό σπιράλ του θανάτου οφείλει να αντιτάξει ένα γενναίο και αποφασιστικό όχι.

Γιατί αν οι πιστωτές έχουν σχέδιο να μας πετάξουν στον Καιάδα ή να μας κάνουν Κίνα ή Ινδία σε επίπεδο αμοιβών, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε και μόνοι μας κηρύσσοντας στάση πληρωμών και επιστροφή στη δραχμή. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο που θα προκύψει με την περαιτέρω περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Τέτοιες αποφάσεις μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εργασιακό και οικονομικό μεσαίωνα, αφού η ύφεση όχι μόνο θα βαθύνει, αλλά θα διαρκέσει ακόμα περισσότερο.

Και να εκφράσουμε μία απορία. Γιατί αλήθεια η τρόικα δεν επιμένει μέχρι απόρριψης των δόσεων στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, την ταχύτατη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, την κατάργηση εδώ και τώρα της γραφειοκρατίας στην ίδρυση και λειτουργία των επιχειρήσεων.

Βλέπετε μόνο το τελευταίο μέτρο θα προσφέρει πολλά στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, πολλά περισσότερα από τις περικοπές των μισθών.

Εξάλλου, όπως παραδέχονται οι επιχειρηματίες και όπως έδειξαν μελέτες άλλα είναι τα βαρίδια στην ανταγωνιστικότητα και όχι οι μισθοί.

imerisia.gr