Την αποδρομολόγηση 7 πλοίων από μικρές εσωτερικές γραμμές, καθώς και του «Νήσος Ρόδος» από τα Δωδεκάνησα και του «Λισσός» από Χίο - Μυτιλήνη ενέκρινε στη συνεδρίασή του την Τρίτη το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Συγκεκριμένα αποδρομολογούνται τα πλοία «Αχαιός» που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα-Παξούς, το «Ηλιον» Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα-Παξούς, το «Νήσος Ρόδος» Δωδεκάνησα, «Λισσός» Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη, «Αριστόβουλος» Πειραιά-Καματερό-Παλούκια, «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερμής» Πειραιάς - Αίγινα- Αγκίστρι, «Παπαγεωργίου» Καβάλα-Πρίνου- Κεραμωτή Θάσου.

Οι πλοιοκτήτες επικαλέστηκαν την οικονομική κρίση και ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση στα πλοία τους λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου και τη μείωση της επιβατικής κίνησης.

Τα δρομολόγια στις γραμμές αυτές θα καλύπτονται από άλλα πλοία μέχρι να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Ο νέος διαγωνισμός διαρκεί 52 ημέρες και σε περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης θα κάνει απευθείας ανάθεση.

Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τέθηκε καθόλου το θέμα της κατάργησης των τελών υπέρ τρίτων.

AΠΕ-ΜΠΕ