Ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν, πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ανακοίνωσε σήμερα ότι «αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2012» στη Γαλλία.

«Έχω την πρόθεση να υπερασπιστώ μια ορισμένη ιδέα για τη Γαλλία, έχω μια πεποίθηση: το ραντεβού του 2012 θα είναι το ραντεβού της αλήθειας, του θάρρους και της δέσμευσης», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 ο ιδρυτής της Αλληλέγγυας Δημοκρατίας (RS).

Είπε πως «ανησυχεί» διότι βλέπει «τη Γαλλία ταπεινωμένη από το νόμο των αγορών που επιβάλλει όλο και μεγαλύτερη λιτότητα».

«Θα δείτε ότι σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία του 2012, θα υπάρξουν εκπλήξεις, πολλές εκπλήξεις. Έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητα των Γάλλων να διακρίνουν ποιο είναι το γενικό συμφέρον και σε ποιο σημείο περισσότερο από ποτέ η εθνική ενότητα επιβάλλεται σε όλους μας», δήλωσε ο κ. ντε Βιλπέν, που προς το παρόν πιστώνεται μόλις το 1% των προθέσεων ψήφου.

«Μπορούμε κάλλιστα να συνεχίσουμε με τον ίδιο για άλλα πέντε χρόνια. Δέκα χρόνια είναι μια μακρά περίοδος», είπε για το Νικολά Σαρκοζί, και πρόσθεσε: «Αλλά όμως αν ήμασταν όλοι μαζί, συγκεντρωμένοι, για να καθοδηγήσουμε τις υποθέσεις της Γαλλίας…\”

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει η αλήθεια στα δεξιά, στα αριστερά ή στο κέντρο», είπε ο κ. ντε Βιλπέν, θεωρώντας αναγκαία «μια δημοκρατία των πολιτών: πρέπει οι Γάλλοι να ξυπνήσουν», τόνισε.

«Σήμερα, η κυριαρχία μας μάς διαφεύγει σε μεγάλο βαθμό. Ευθυγραμμιζόμαστε με συμφέροντα που δεν είναι αυτά της Γαλλίας. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερο θάρρος από αυτό», πρόσθεσε ο ντε Βιλπέν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook