Με μεικτά πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους την Τρίτη οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αν και οι πανευρωπαϊκοί δείκτες άγγιξαν υψηλά 29 μηνών. Με υποχώρηση έκλεισε η αγορά της Νέας Υόρκης, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές των τραπεζικών μετοχών προσέθεσαν αρκετές μονάδες στους δείκτες μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Barclays. Στο πράσινο, μεταξύ άλλων και οι μετοχές των Societe Generale, BNP Paribas, Deutsche Bank, Intesa SanPaolo, UniCredit.

Με υποχώρηση οι μετοχές των εταιρειών μετάλλων (BHP Billiton, Rio Tinto, Xstrata, Anglo American) μετά το φθηνότερο χρυσό. Ανοδικά η μετοχή της Danone, που ανακοίνωσε επίσης κέρδη υψηλότερα των αναμενόμενων.

Αντιθέτως, το κλίμα στη Νέα Υόρκη παρέμεινε αρνητικό σε ολόκληρη την πορεία της συνεδρίασης.

Η πιο αδύναμη του αναμενόμενου αύξηση στις λιανικές πωλήσεις επισκίασε το κλίμα στη Γουόλ Στριτ. Χαμηλότερα και οι περισσότερες μετοχές των εταιρειών ενέργειας.

Στο κόκκινο έκλεισαν επίσης οι μετοχές της Deutsche Boerse και της NYSE Euronext, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών και των χρηματιστηρίων Φρανκφούρτης και Νέας Υόρκης.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05% και ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,3%. Πτώση 0,4% κατέγραψε ο FTSE100 στο Λονδίνο.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.226,64 μονάδες με πτώση 0,34% ενώ ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,46%. Με πτώση 0,3% έκλεισε ο S&P500.