Η ηγεσία του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) θα βρεθεί εντός της εβδομάδας στην Αθήνα προκειμένου να διαπραγματευθεί με το Ελληνικό Δημόσιο τους όρους ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές.

Στόχος της Κυβέρνησης και της τρόικας είναι η τελική απόφαση για την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων να οδηγεί σε μείωση του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ ή 47% του ΑΕΠ, ώστε το 2020 το χρέος της χώρας να ανέλθει στο 120% του ΑΕΠ.

Η Κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει ακόμη και μη εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους εάν τελικώς η συμμετοχή στο PSI δεν είναι η αναμενομένη. Ωστόσο, σύμφωνα με το IIF το κόστος της μη εθελοντικής αναδιαρθρώσεως του χρέους, θα είχε ως αποτέλεσμα κρατική χρεοκοπία χώρας της ζώνης του ευρώ.

Όπως έχει τονίσει το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο, αυτό υπό την οπτική της δημοσιονομικής μεταδόσεως και της πιθανής διακοπής της προσβάσεως στην αγορά για πολλές χώρες της Ευρωζώνης θα ξεπερνούσε κατά πολύ οποιοδήποτε οριακό όφελος της επιπλέον μειώσεως του χρέους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook