Την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας θεσμοθέτησης των διατάξεων της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών προκειμένου να σταματήσουν οι πιέσεις από τις διεθνείς αγορές και να σταθεροποιηθεί το ευρώ ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε δηλώσεις του στη γερμανική κρατική τηλεόραση, ο Σόιμπλε τόνισε ότι η γρήγορη δράση είναι το κλειδί για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο, και ότι η γρήγορη δράση μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στις αγορές.

«Θέλουμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε αμέσως ώστε να προχωρήσει γρήγορα», δήλωσε στο δίκτυο ARD. «Γι 'αυτό δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αντ' αυτού, πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που άρχισε τώρα», πρόσθεσε.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του δικτύου ZDF, ο Γερμανός υπουργός επισήμανε ότι εάν τα σημεία της συμφωνίας τεθούν σε εφαρμογή γρήγορα, θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

«Δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά ελπίζω ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές και ο κόσμος θα πειστούν γρήγορα ότι μπορούν να επενδύσουν στην Ευρώπη και πάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημείωσε επίσης ότι η Βρετανία, η μόνη χώρα που αρνήθηκε να ενταχθεί στη συμφωνία, θα μπορούσε ακόμη να το πράξει εάν το επιθυμεί.

«Η πόρτα παραμένει ανοικτή για τη Βρετανία. Ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα διαβούν την ανοιχτή πόρτα», κατέληξε.