Καλά κρατεί ο χορός των περικοπών ακόμα και στο χώρο της εκπαίδευσης. Αποτέλεσμα της πολιτικής των περικοπών είναι το ενδεχόμενο κατάργησης ως εξεταστικού κέντρου του σχολείου του Λυκείου Μακρύ Γιαλού στο Λασίθι.

Αντιδρώντας σε αυτή την προοπτική οι μαθητές,  πραγματοποιούν σήμερα κατάληψη του σχολείου.

Όπως τονίζουν τα προβλήματα από την κατάργηση του σχολείου ως εξεταστικού κέντρου θα είναι πάρα πολλά,  καθώς κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων τα παιδιά της περιοχής θα είναι αναγκασμένα να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να πάνε να γράψουν με ότι αυτό συνεπάγεται σε μια τόσο κρίσιμη για την μαθητική τους ζωή περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως αν το λύκειο του Μακρύ Γιαλού καταργηθεί ως εξεταστικό κέντρο τότε είναι πιθανό και το ενδεχόμενο της κατάργησης τους ως σχολείο.

Επισημαίνεται δε πως τα παιδιά έστειλαν και σχετική επιστολή τόσο στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου όσο και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κλινάκη, ζητώντας να μάθουν πιο είναι τα μέλλον του σχολείου , χωρίς όμως προς το παρόν να πάρουν κάποια απάντηση.

Στον αγώνα των μαθητών συμπαραστέκεται τόσο ο σύλλογος γονέων κηδεμόνων όσο και οι καθηγητές του σχολείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook