Την αντίδραση στελεχών της ιταλικής κυβέρνησης, και τα θετικά σχόλια κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση για άμεση παραπομπή του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δίκη για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ».

Ο Καβαλιέρε καλείται να καθίσει στο εδώλιο στις 6 Απριλίου με τις κατηγορίες της συνέργειας στην εκπόρνευση ανηλίκων -για σεξουαλική επαφή επί πληρωμή με την ανήλικη Μαροκινή Καρίμα, γνωστή ως Ρούμπι- και της κατάχρησης εξουσίας, προκειμένου να συγκαλύψει όσα διαδραματίζονταν στα περιβόητα πάρτι στη βίλα του Άρκορε.

Τα ιταλικά ΜΜΕ επίσης σημειώνουν σχεδόν ως… «θεία δίκη» ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα σταθεί ενώπιων τριών γυναικών δικαστών – «Νέμεσις», λέει η καθολική Famiglia Christina.

Αν και ο ίδιος ο Σ.Μπερλουσκόνι δεν προέβη σε δηλώσεις, στελέχη του κόμματός του και της αντιπολίτευσης έσπευσαν να τοποθετηθούν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο, τόνισε ότι «η δικαστικός του Μιλάνου, με την απόφαση της, δεν έλαβε υπόψη της την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που είχε αποφανθεί ότι η εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, είναι αναρμόδια».

«Διακυβεύεται, τελικά, η αυτονομία, η κυριαρχία και η ανεξαρτησία του κοινοβουλίου» τόνισε.

Από την μεριά του, ο εκπρόσωπος του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας στην Βουλή, Φαμπρίτσιο Τσικίτο, πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο έργο της και θα αντισταθεί στην προσπάθεια παρέμβασης στις πολιτικές ισορροπίες της χώρας».

«Πρόκειται για μια πολιτική χρήση της Δικαιοσύνης» τόνισε ο Τσικίτο.

Από την αντιπολίτευση, ο δεύτερος γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντάριο Φραντσεσκίνι, υπογράμμισε ότι «από την στιγμή που ο Μπερλουσκόνι δηλώνει ότι είναι αθώος και θύμα κατατρεγμού, πρέπει να παρουσιασθεί ενώπιον των δικαστών. Ας σώσει την χώρα του, από τον διεθνή διασυρμό, από την εικόνα ενός πρωθυπουργού που δικάζεται για εκπόρνευση ανηλίκων και κατάχρηση εξουσίας».

Από το κόμμα Ιταλία των Αξιών , του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο, ο Μάσιμο Ντονάντι, θεωρεί ότι «το μόνο που μπορεί και πρέπει να κάνει ο Μπερλουσκόνι είναι να παρουσιασθεί στην δικάσιμο, να παραιτηθεί και να διευκολύνει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, από την στιγμή, μάλιστα, που δυο στους τρεις Ιταλούς, δηλώνουν, πλέον, ότι δεν τον εμπιστεύονται».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook