Εκτός από τα στελέχη της τρόικας, στην Αθήνα θα βρίσκονται αυτή την εβδομάδα, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, καθώς και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στο επίκεντρο των επαφών που θα έχουν τις επόμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και υπουργούς θα βρεθούν τα συγχρηματοδοτούμενα περιβαλλοντικά και ενεργειακά έργα, καθώς και η επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Χαν θα είναι στην Αθήνα στις 13-14 Δεκεμβρίου.

Βασικός σκοπός της επίσκεψης του επιτρόπου είναι να συμμετάσχει στην 3η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, που οργανώνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, στις 14 Δεκεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πριν από την έναρξη της Διάσκεψης, το πρωί της Τετάρτης (στις 9), ο επίτροπος θα έχει κατ\’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ενώ στις 12:00 ο υπουργός και ο επίτροπος θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο επίτροπος θα έχει επίσης συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης για να συζητήσουν θέματα της αρμοδιότητάς του. Συγκεκριμένα:

Tην Τρίτη, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο (στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου), με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο (στις 10:00, στο υπουργείο), με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη (στις 12:30, στο υπουργείο), ενώ το απόγευμα (στις 17:00) θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο επίτροπος θα επισκεφθεί έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ, όπως τον ενοποιημένο αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και την Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Corallia».

Ο κ. Ράιχενμπαχ θα είναι στην Αθήνα από σήμερα έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συμμετάσχει, μαζί με τον κ. Γιοχάνες Χαν, στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με τους κ.κ. Βενιζέλο, Χρυσοχοΐδη και Μαγκριώτη, ενώ θα παρακολουθήσει και τις εργασίες της 3ης Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ.

Επίσης, θα έχει κατ\’ ιδίαν συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με τους υπουργούς Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη και Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση.

Επίσης, θα πραγματοποήσει ενημερωτική συνάντηση με τους πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ στην Ελλάδα, ενώ θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο Ετήσιο Οικονομικό Συνέδριο που οργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook