Ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου για τα σχέδια δύο κτιρίων στο κέντρο της Σεούλ, τα οποία μοιάζουν με τους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Τα σχέδια κατασκευής πολυτελών διαμερισμάτων δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και δείχνουν μια κατασκευή που υψώνεται στο μέσο εγκαταστάσεων οι οποίες περιλαμβάνουν εστιατόρια, καφέ, πισίνες και γυμναστήριο.

http://4.bp.blogspot.com/_zUbnAOddyaM/TI0Gsv368BI/AAAAAAAABMo/6fP3zC4XEVE/s400/didimoipirgoi.jpgΣυγγενείς των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 εξέφρασαν την οργή τους, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας πως οι αρχιτέκτονες δεν σεβάστηκαν τους νεκρούς.

Η εταιρεία MVRDV ανακοίνωσε πως δεν είχε την πρόθεση να δημιουργήσει ουρανοξύστες που να μοιάζουν με τους δίδυμους πύργους και πως δεν συνειδητοποίησε τις ομοιότητες στη διάρκεια του σχεδιασμού.

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από όσους θίξαμε. Δεν είχαμε τέτοια πρόθεση», επισημαίνει η εταιρία, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν σκοπεύει να αλλάξει τα σχέδια.