Το 62% των Βρετανών υποστηρίζει τη θέση που κράτησε ο Ντέηβιντ Κάμερον στη σύνοδο Κορυφής, ενώ μόλις το 19% θεωρεί πως είχε «άδικο», το 66% ζητά τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ, το 48% ζητά να βγει η Βρετανία από την ΕΕ και το 33% να παραμείνει εντός της ΕΕ, ενώ το 51% των Βρετανών θεώρησε πως ο Ντέηβιντ Κάμερον ήταν ο νικητής της συνόδου Κορυφής.

Τα αποτελέσματα αυτά έδωσε μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Mail» κι ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών και των δημοσιογράφων για τις πολιτικές εξελίξεις που προκάλεσε η στάση Κάμερον ποικίλλουν. Από τη μια μεριά υπάρχουν όσοι σκέφτονται σαν τον Βρετανό βουλευτή Άντριου Ρόζεντελ, ο οποίος είχε ζητήσει από τον Ντέηβιντ Κάμερον να συμπεριφερθεί «σαν μπουλντόγκ», και, άρα, χαιρέτισαν το «ιστορικό βέτο» του «ήρωα» πρωθυπουργού, τον οποίο παρουσίασαν ενδεδυμένο κατά τρόπο που να παραπέμπει στον Ουίνστον Τσώρτσιλ (εφημερίδα «Sun» ).

Η εφημερίδα «Financial Τimes», ωστόσο, παρουσίασε τις εξελίξεις με ένα τρόπο μάλλον κριτικό. «Δεν μπορώ να δω τι κέρδισε ο πρωθυπουργός», σχολίασε ο διευθυντής των FT σε εκπομπή του BBC και προσέθεσε πως κατά την πρόβλεψή του «η Βρετανία θα επιστρέψει κάποια στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», καθώς το 40% του εμπορίου της γίνεται με τις χώρες της ευρωζώνης, ενώ μια κατάρρευση της ευρωζώνης θα προκαλούσε «δραματικές συνέπειες στη βρετανική οικονομία» .

Στην ίδια γραμμή πλεύσης κινήθηκαν οι δηλώσεις του Μάικλ Χέζελταϊν μιας εμβληματικής προσωπικότητας για το κόμμα των Συντηρητικών, ο οποίος, από φιλο-ευρωπαϊκή θέση, εξέφρασε την εκτίμηση πως «τα συμφέροντα του City δεν προστατεύθηκαν ικανοποιητικά από τη θέση του Ντέηβιντ Κάμερον» .

Την ίδια ώρα, τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού επικρίνουν οι κυβερνητικοί του εταίροι (το κόμμα των Φιλελεύθερων-Δημοκρατών), ενώ και οι Εργατικοί διερωτώνται πώς θα είναι το μέλλον μιας Βρετανίας απομονωμένης από τη λήψη καθοριστικών ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός βρέθηκε, τέλος, στο στόχαστρο των αποσχιστικών κινημάτων: ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ κατήγγειλε τον Ντέηβιντκ Κάμερον αφενός διότι ακολούθησε μια στάση την οποία δεν είχε προηγουμένως συζητήσει με τους κυβερνητικούς εταίρους, αλλά επίσης με τις περιφερειακές κυβερνήσεις, του Εδιμβούργου, του Κάρντιφ και του Μπέλφαστ και αφετέρου, επειδή η άρνησή του να συναινέσει σε μιαν αναθεώρηση της συνθήκης κατέστρεψε τα συμφέροντα της Σκωτίας.