Τρία άτομα, μεταξύ τους και δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη στη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας σε παραγκουπόλεις της Νότιας Αφρικής για την ανεργία και τη δυσκολία πρόσβασης που έχουν στις δημόσιες υπηρεσίες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι οι ταραχές ξέσπασαν κοντά στο Ερμέλο, 200 χιλιόμετρα ανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου βρέθηκε το πτώμα ενός άνδρα πολύ κοντά στο σημείο των επεισοδίων.

Το Associated Press αναφέρει ακόμα ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές. Η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες και πραγματικά πυρά.

Σε άλλη παραγκούπολη, στην περιοχή Μποϊρέλο 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της οικονομικής πρωτεύουσας της Νότιας Αφρικής, δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τον πανικό που ξέσπασε λόγω της επέμβασης της αστυνομίας για να σταματήσουν τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει και εκεί.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι ταραχές επεκτείνονται καθώς και ότι σ\’ αυτές πρωτοστατούν νεαροί άνεργοι κάτοικοι των παραγκουπόλεων οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα ο πρόεδρος της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα σε ομιλία του είχε δώσει έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και ταχύτερης παροχής των βασικών υπηρεσιών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook