Θα γίνει δημοσία δαπάνη, αλλά η σορός της δε θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Θα ταφεί στο ίδιο νεκροταφείο με τον σύζυγό της, μετά από επιθυμία της.

Όχι, η «σιδηρά Κυρία» της βρετανικής πολιτικής σκηνής δεν έφυγε από τη ζωή. Όσο μακάβριο κι αν είναι όμως, ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα υπό την επίβλεψη της βρετανικής κυβέρνησης.

Αν κάνεις ψάχνει απάντηση γιατί κανονίζονται οι λεπτομέρειες για την κηδεία ενός ανθρώπου, που δεν έχει πεθάνει ακόμα, η απάντηση είναι απλή: είναι θέμα πρωτοκόλλου και οι Βρετανοί είναι πολύ αυστηροί σε τέτοια ζητήματα.

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, 86 ετών σήμερα, πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί αρκετά εγκεφαλικά επεισόδια. Γι’ αυτό και οι δημόσιες εμφανίσεις της, έχουν περιοριστεί.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας της θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα, υπό την προεδρία του εκπροσώπου του υπουργικού Συμβουλίου και παρουσία του σερ Μάλκομ Ρος, στενού συνεργάτη της βασίλισσας Ελισάβετ, του ανθρώπου που επέβλεψε τις κηδείες της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997 και της βασιλομήτωρος το 2002.

Όλα γίνονται με βάση επιθυμίες που έχει εκφράσει η ίδια. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου και συμφωνική ορχήστρα θα παίζει έργα του Έντουαρντ Έλγκαρ.

Η «Μάγκι» δε θέλει να πετούν στον ουρανό του Λονδίνου αεροπλάνα της RAF την ώρα που θα οδηγείται στην τελευταία της κατοικία. Ούτε θέλει να γίνει λαϊκό προσκύνημα.

Ανάμεσα στους ηγέτες που θα παραβρεθούν στην κηδεία θα είναι φυσικά η βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ αναμένεται να προκληθούν επίσης η πρώην πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Νάνσι Ρίγκαν και ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook