Η σημερινή πρώτη σελίδα της Google φιλοξενεί ένα μικροτσίπ στο οποίο γράφετε η λήξη Google και με τον τρόπο αυτό η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης τιμά τον Robert Noyce, τον συνδημιουργό του microchip που γεννήθηκε σαν σήμερα 12 Δεκεμβρίου πριν 84 χρόνια.

Ο Robert Noyce, ο οποίος λέγεται και \”δήμαρχος της Σίλικον Βάλλεϋ\” είναι ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την εποχή της τεχνολογίας που ζούμε: Είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον Jack Kilby βρίσκεται πίσω από την εφεύρεση του ολοκληρωμένου κυκλώματος, το οποίο πυροδότησε εκτεταμένες ψηφιακές εξελίξεις και έδωσε το όνομα της περιοχής υψηλής τεχνολογίας στην Καλιφόρνια: Silicon Valley.

\"http://www.btips.net/wp-content/uploads/2011/12/Diego-Riveras-125th-birthday-Google-Doodle-Custom.jpg\"Το όνομα microchips του Robert Noyce είναι συνδεδεμένο με τα microchips: πολύ μικρές κατασκευές από σιλικόνη με πολύ μεγάλο αριθμό κρυσταλλολυχνιών (transistor) που έγιναν γνωστά ως «μικρο-ψηφίδες».

Ο Noyce υπήρξε συνιδρυτής της Fairchild Semiconductor το 1957 και της Intel το 1968. μίας από τις πιο ισχυρές εταιρείες τεχνολογίας της Silicon Valley. Υπήρξε επίσης μέντορας και πατρική φιγούρα μιας ολόκληρης γενιάς επιχειρηματιών.

Ο Noyce πέθανε το 1990 στο Όστιν του Τέξας, σε ηλικία 60 ετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook